perjantai 7. marraskuuta 2014

Lopultakin! Rakennuslupa!

Jippii! Lo-pul-ta-kin se tuli. Rakennuslupa. Ja kyllä kesti. Viimeiset viikot on olleet koko raksaprojektin osalta sellaista kattoon syljeksintää ja parran kasvatusta, että ei ole huvittanut edes blogia päivittää. Kuka sellaista märinää olisi viitsinyt edes lukea. Eilen lopulta näimme kaupungin verkkosivuilta, että lupa on myönnetty.

Rakennusviraston viime viikkojen edesottamuksista tekisi kovasti mieli muutama rivi loihea lausumaan, mutta taidetaanpa säästää se siihen vaiheeseen, kun projekti on valmis ja tässä kohtaa nyt iloita sen eteenpäin liikahtamisesta. 

Sen verran on luvan venyminen ja vanuminen syönyt naista, että viimeisen parin viikon aikana on sisustuslehden lentäneet nurkkaan ja kaakelikaupoista pysytty kaukana. Sen sijaan olen nettishoppaillut kaikkea sitä, huiveja ja laukkuja, joihin oli ehdoton kielto tiukan raksabudjetin nimissä. Voi Helsingin rakennusvirasto minkä teit! No, nyt palataan ruotuun, laitetaan nettikaupat säppiin ja palataan kaakelimallien äärelle. Uusi Plaza koti ja Avotakka odottavat sohvan nurkassa lukijaansa ja keittiötarjoukset käydään viikonloppuna uudemman kerran huolella läpi. 

Tontilla on onneksi edetty, vaikka tämä raksamamma onkin ollut flegmaattinen. Louhintatyöt on edenneet loppua kohti, joskin todella hitaasti. Talojen pohjat on täytetty ja tärytetty sileäksi. Tonttitietä pitkin on louhittu kanaali vesi-, sähkö-, yms. putkille. Kanaalin louhinta oli todella todella hidasta, sillä se tehtiin kahden talon väliin, vain muutaman metrin päähän kummastakin. Pahimmissa paikoissa louhinta tehtiin muutaman kymmenen senttiä kerrallaan ja kolmessa eri kerroksessa.

Pohjien tasoitusta


Sähkö- ja rakennesuunnittelu on myös tässä välissä tehty. LVI-suunnittelu on myös loppusuoralla. Talo Punaisessa järjesteltiin alakerrassa huoneita vielä uuteen järjestykseen ja LVI-suunnitelmiin tuli pieniä muutoksia tämän myötä. 

Seuraavaksi rakennusvalvonnasta yritetään saada aika aloituskokoukselle. Ja sen jälkeen isoa silmään, ettei käy vanhanaikaisesti lumien ja pakkasten kanssa. 

Kyllä nyt taas hymyilyttää. Huomenna väki Sininen ja Punainen skoolaa skumppaa luvalle, näin on!!

Ja niin, päivitetyt ulkoasut näkyvät nyt blogin pääkuvasta. Molemmat talot kevenivät koko talon levyisten terassien verran ja päädyttiin suht isoihin lasitettuihin parvekkeisiin. Näillä mennään. Ja hyvä tulee :)

5 kommenttia:

 1. Onnea rakennusluvasta! :)
  Omaamme Vantaalla odotellen...

  VastaaPoista
 2. Kiitos onnitteluista. Joku tiesi kertoa, että nyt se stressi vasta alkaakin, mutta ollaan nyt iloisia tästä ennen kuin se iskee :)

  VastaaPoista
 3. Onnea rakennusluvasta!

  VastaaPoista
 4. Hei, mistä löytyy kaupungin verkkosivuilta myönnetyt rakennusluvat?

  Nimim. rakennuslupaa odotellessa...

  VastaaPoista