lauantai 29. marraskuuta 2014

Meille tulee Puustellin keittiö

Tässä se nyt on. Meidän tuleva keittiö. Kisa käytiin Keittiömaailman, Topi-Keittiöiden ja Puustellin välillä. Ja meille tulee Puustellin keittiö. Talo Siniseen taas tulee Topi-Keittiö.

Valintaprosessin varrella Keittiömaailmasta saimme maailman parasta palvelua. Voimme aivan hurjasti suositella Espoon Suomenojan liikkeestä Johanna Rajamaata. Keittiömaailma kuitenkin putosi kisasta, sillä matkan varrella löysin Puustellin valikoimasta sellaiset ovet, jotka ehdottomasti halusin, eikä samanlaisia Keittiömaailmasta löydy. Topi-Keittiöt taas pelasi itsensä loppukahinoista sillä, että yhteyshenkilömme ei ole enää viimeiseen kolmeen viikkoon palannut suunnitelmamme korjauksiin, uuteen kustannusarvioon tai laskenut meille pyytämiäni tarjouksia kodinhoitohuoneesta, kylppärin kalusteista ja eteisen kaapistoista. Harmi, mutta emme me ehdi jäädä odottelemaan loputtomia aikoja tarjouksia ja on tässä pieni periaatteellinenkin kysymys, että mielestäni asiakkaan ei kuulu joutua rimputtamaan ja kyselemään perään kerta toisensa jälkeen.

Meidän keittiöstämme tulee L-mallinen saarekkeella. Naapurissa, talo Sinisessä, keittiö on saman mallinen, mutta peilikuva.



Takaosa, tai tuo L-osa tulee olemaan musta. Ovet ovat mustaksi petsatut koivuviilutetut kenno-ovet Puustellin Miinus-mallistosta, joka on heidän uusi ekomallistonsa. Saareke on mattavalkoinen. Tasot molemmissa on massiivikoivua. 

Puustellin Miinus-keittiö

Kylmälaitteet ja astianpesukone on integroituja. Tuohon saarekkeen ruokailutilan puolelle tulee kaapit kattausvälineille ja astioille. Sisäpuolella on vetolaatikoita.

Paljon mietittiin, että pärjätäänkö ilman yläkaappeja, mutta kyllä meille nyt piirrettiin tuo yksi kaappi tuohon oikealle seinälle laseja ja kahvikuppeja varten. Tuntui tosi vieraalle ajatukselle, että lasit ja kupit olisi kaikki olleet vetolaatikoissa.

Puustellin Miinus-keittiö. Lapetek City-liesituuletin.

Liesituuletin ei kuulu tähän keittiöpakettiin Puustellilta, mutta edelleen haaveissa on tuo Lapetekin IHANA City-liesituuletin, josta olenkin intoillut jo aiemmin täällä. 

Tästä aidosta kuvasta saa paremmin fiilistä miltä tuo musta ja koivu yhdessä näyttävät. Tasojen materiaali aiheutti eniten päänvaivaa matkan varrella, mutta olen kyllä nyt tosi tyytyväinen tähän loppuvalintaan.

Edesmenneen Isku-keittiöiden Virta




























Ja sitten se vinkkiosasto. Mitä opin keittiökisan aikana? Älä lannistu! Kilpailuta, vänkää, tingi, mutta asiallisesti tietenkin. Kyllä se oikea hinta sieltä sitten tupsahtaa. Puustelliltakin! Ja toinen pikkudetalji. Muista pyytää kaapistojen päädyt (kuten esim. saarekkeen päädyt) siitä samasta ovimateriaalista kuin mistä ovetkin ovat. Muuten saat sitä runkomelamiinia, joka usein näyttää aika halvalta verrattun ovien kunnon matskuun. Eikä siitäkään kannata ylimääräistä maksaa, vaikka se keittiösetä tai -täti niin ensin ehdottelisikin. En minäkään maksanut ;)

8 kommenttia:

 1. Hieno on! Ja mahtavaa, että joillakin on rohkeutta valita muutakin kuin sitä valkoista (itse olen varmaan jänishousu...). Ihan mielenkiinnosta kysyn, että eikö enää päde se sääntö, että kylmäkalusteita ja uunia ei saa sijoittaa vierekkäin? Meillä on nykyisessä kodissa kahdeksan vuotta vanha Puustellin keittiö ja hyvin wörkkii vieläkin. Viime. Kesänä tosin vaihdatin takuuna lähes kaikki kalvotetut ovet, sillä niistä alkoi kalvo irtoamaan reunoista. Hienosti toimi takuu vielä ja kävikin ilmi, että sen vuoden erässä oli ollut joku valmistusvirhe. Toki olisi ollut erinomaista palvelua jos olisivat jo silloin ilmoittaneet asiasta...

  Tuosta tulikin mieleeni, että onkohan olemassa sellaisia kalustemyyjiä jotka kyselisivät jälkeenpäin tyytyväisyyttä tuotteeseen? Olisi minusta ihan asiallista ja hyvää palvelua :)

  Mutta onnea isosta päätöksestä! Niin se homma etenee!445

  VastaaPoista
 2. Moi Essi, kyselin tuota samaa useammaltakin keittiömyyjältä noista kylmä/kuumakalusteista ja sain vastauksen, että kun on 2 kaapin runkoa välissä, tuuletukset kunnossa ja nykyaikaiset kodinkoneet, jotka luovuttaa enää vähän lämpöä, niin ei pitäisi olla ongelmaa. Liesi ja astianpesukone, jotka on useammin käytössä ja on sitten tuolla kauempana.

  Ja lisäksi meillä kokkaillaan suht vähän uunilla, lähinnä viikonloppuisin, niin ajattelin, että näillä mennään :)

  Puustellilta kuulema kysellään jälkikäteen tyytyväisyyttä palveluun, mutta ei kai varsinaisesti tuotteeseen tai ainakaan pidemmän ajan päästä. Se kieltämättä antaisi heille varmasti ihan hyvää infoa tuotteista.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Meillä Puustellin toimitus sujui todella hyvin, pieni reklamaatio tehtiin ja korvaavat osat tulivat raksalle viikon päästä. Nyt vaan odotellaan, että päästään keittiötä testaamaan käytännössä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis on keittiö. Musta ja koivu ovat ihanat (oma lehmä tässä ojassa) Ihanaa että uskalsitte valita jotain muuta kuin perityypillisintä valkoista. Sävymaailma on keittiössänne aikalailla sama mitä meilläkin, valkoisia kaappeja lukuunottamatta. Meillä meni kalusteet tilaukseen ja jännityksellä odotan minkälainen keittiömme on sitten livenä. Ja tosiaan toimittajana samainen Puustelli :)

  VastaaPoista
 5. Moi Tillin Raksalaiset! Arvatkaapas keneltä varastelin ideoita tuohon keittiööni! :) Teidän livekuvia odotellessa...

  VastaaPoista
 6. Ihanko totta :) ?! Olemme otettuja että meidän keittiöideoista on ollut apua. Hienoa :) Livekuvia tosiaan laitellaan kunhan vain siihen pisteeseen päästään.

  VastaaPoista
 7. Kiitos selvennyksestä! Arvasinkin, että säännöt ovat muuttuneet, sillä olen törmännyt tuohon "kylmäkoneet ja uunit vierekkäin" -asetelmaan muuallakin :)

  VastaaPoista
 8. Paljonko saitte tinkimällä hintaa alaspäin?

  VastaaPoista