tiistai 9. joulukuuta 2014

Linda Linda, o, Linda

Tänään piipahdimme tontilla pihasuunnittelijan kanssa. Moderni puutalo -blogista bongasimme aikoinaan Viher-Lindan (siellä näyttää uusimmassa postauksessa muuten vilahtelevan Lindan kädenjälkeä) ja saimme hänestä hyvät suositukset modernin puutalon Merviltä. Pihamme ovat vähän saman henkisiä eli pieniä ja rinteessä ja juuri tämänlaisessa onnistuneita referenssejä etsimme. Joten eikun soitto Lindalle ja tonttia katsomaan.

Rouva Punaisen ja Lindan kanssa rymysimme rämettyneen kiviaidan päällä, väistelimme raksamiehiä ja yritimme saada tolkkua tontin muodoista harkkolavojen ja siirtomaakasojen seassa. Linda kyllä vakuutteli, että sai ihan hyvän kuvan ja vuoden vaihteen jälkeen saamme ensimmäiset piirrokset nähtäväksi. Jännää!

Mm. tälläisiä ajatuksia suunnittelijalle pihoista annoimme:

- Kallioinen maasto saa jäädä näkyviin. Sen laelle kun talot rakennettiin.
- Kasvit saisivat mukailla alueen ominaiskasveja, ei vieraskasveja, esim. Tuijia
- Tontille muutama puu (tämän määrää jo asemakaavakin). Puu voisi olla esim. pihlaja, tammi, vaahtera, tuurenpihlaja, sirotuomipihlaja
- Pihassa puutarhamainen tunnelma, pieniä puita, pensaita. Ei pelkkää nurmikkoa.
- Itse pidän riippuvista ja kukkivista puista/pensaista: riippahernepensas, sateenvarjojalava, rungollinen syyshortensia, sireenit
- Rouva Sininen haluaa omalle pihalleen vain valkoisia kukkia, oli ne sitten perennoja tai pensaita
- Meidän talon pihalle pitäisi mahtua pieni kasvihuone, tampoliini ja pesäpallon lyöntiverkko

Talojen väliin toivoimme selkeän aluerajan, mutta mitään umpiaitaa emme tarvitse. Liikettä pihojen välillä tulee kuitenkin olemaan.

Meillä talo Sinisen eteläkulmassa on meidän puoleisen tontin murheenkryyni. Kulma on niin lähellä tontin rajaa ja naapurin tulevaa korkeaa aitaa, että koko alue tuntui jotenkin todella todella ahtaalta. Mitä se tietysti onkin.Sitten löysin jostain netin syövereistä yhden kuvan, jossa piha on täsmälleen saman muotoinen tuolta kohtaa ja joka avasi uuden maailman. Juuri tälläisen tuosta tontin kulmasta haluan. Kuin eteläeurooppalainen kuja. Tämän kuvan näytin ensimmäisenä Lindalle. Tälläisen haluan. Eikö olekin ihana fiilis?


Ja tässä vielä tuo samainen kulma tänään kuvattuna. 


Tonttitetriksen salaisuudetkin selvisivät rakennustelineiden osalta. Siellä ne ovat seinien sisäpuolilla ja seinää nousee nyt kuulema 200-400 harkon päivävauhtia. Ihan silmissähän tuo nyt tässä kohtaa etenee!4 kommenttia:

 1. Varmaan hienoa saada ammattilainen suunnittelemaan pihaa! :) Minä aion tyytyä omiin suunnitelmiini, aika pitkälle onkin jo suunniteltuna mitä minnekin tulee. Oli sitten ammattilainen tai amatööri, on tietysti hyvä hahmotella pihan toimintoja ja istutusalueita, ettei tule tyhjän pihan kauhua, eikä tiedä mitä minnekin laittaisi. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tunnelma tuossa kujassa! Meillä tullaan myös säästämään kalliomaisemaa mahdollisimman pitkälti. Haaveilen kuntasta ja matalista havukasveista sekä kuunliljoista. Kasvihuone on saatava joskus tulevaisuudessa, mutta saattaa olla että heti ei siihen ole varaa. Olenkin jo löytänyt ihania kasvihuoneita puisilla karmeilla. Unelma olisi sellainen vanhoista ikkunaruuduista tehty, mutta omat taidot ei riitä.

  Saatteko Lindalta erillisen suunnitelman maanrakennustyöt varten? Eikun teillähän on maatyöt jo tehty, eli tulee varmaan erikseen kaivuri paikalle pihaa varten? Törmäsin vaan sellaiseen firmaan kuin Pihavisio joka mainostaa olevansa ainut joka tekee erillisen maanrakennusohjeen ja mietin että onko vaan markkinointipuhe ts löytyykö muiltakin moista palvelua.

  VastaaPoista
 3. Kuja näyttää aivan ihanalta. Juuri noin pitää ottaa hyöty irti - jos sitä ei voi peittää, käytetään se =).
  Kiitos myös blogista, tuli heti seurattavien joukkoon.
  Pihavisiosta Essille. Oltiin lähes ensimmäiset Pihavision asiakkaat, eikä mitään pahaa ole sanottavana. He käyvät vieläkin syksyisin ja keväisin tekemässä leikkuu- ja harvennustyöt, lumisuojauksen yms. Rakensivat lisäksi hienon terassin ja pergolan yms. yms.
  Kerran oli jo yritetty toisen suunnnittelijan/tekijän kanssa ja tulos oli katastrofi.
  Scillalle:
  Ammattilainen tekee meille mökinkin pihasuunnittelun ja -toteutuksen - ei tulisi mieleenkään luottaa omiin näkemyksiin. Se maksaa itsensä takaisin joka kerta ulos katsoessa!
  Voi ostaa myös pelkän suunnittelun, kysypä hintaa niin yllätyt!

  VastaaPoista
 4. Ei se suunnittelu niin maltaita tosiaan maksa. Me pyydettiin Lindalta ihan perussuunnitelma, missä näkyy laatoitukset, terassit, näiden korot ja kasvit. Työt tehdään sitten kaikki itse. Maatyöt on toki osin tehty, että joku pikku bobcatti tuonne enää tulee. Ei nimittäin enää iso kone tuonne alapihalle/takapihalle millään tai mistään pääse :)

  Ja tervetuloa seuraamaan blogia. Kiva kun joku näitä horinoita lukee. Vaikka päiväkirjaksikin tämä jää. Ettei parin vuoden päästä liian ruusuiselta alkaisi tuntua tämä touhu.

  VastaaPoista