tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua kera soran ja bitumin

Viimeiset pinnistykset ennen joulutaukoa. Työmiehet luvatusti siivosivat raksan ja purkivat rakennustelineet talojen sisäpuolten täyttöjen tieltä.

Eilen, sopivasti ennen lumimyräkkää, tontille kärrättiin 6 autollista eli noin sata tonnia (!) soraa. Siinä olikin sitten herra Punaiselle lapioitavaa koko päiväksi.

Ja kinkunsulatuksesta jo etukäteen piti huolen myös bitumirullia kuljettanut autokuski. Autonräppänä, jolla niitä tuotiin, ei päässyt jyrkähköä mäkeämme ylös ja lopputulema oli, että herra Punainen, aka Obelix, kantoi 17 kappaletta 40 kilon bitumikermirullaa selässään parin sadan metrin mäen ylös tontille. Yksi kerrallan toki. Ettei nyt ihan katulegenda ala tästä kiertämään :)

Ihanaa joulua sinne ruudun toiselle puolelle! Me vetäisemme talo Sinisen ja Punaisen väen voimin jouluähkyt ja palaamme raksahommiin hetimiten kun pyhiltä "kehtaa" taas työn ääreen palata.


Sora tuotiin hihna-autolla ja tiputeltiin kasoihin talojen pohjalle. Siitä eteenpäin sora leviteltiin lapiohommina tasaisesti ympäriinsä. Tässä kohtaa sisätilat tuntuvat jotenkin ihan hirveän pieniltä, mutta viisaammat kertovat, että ne alkavat "suurentua" kun tulee katto päälle ja sisäseiniä lisää.

Siitä sitten vaan lapioimaan

Lopputulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti