sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Uuden kodin ihmeitä

Huh huh! Muuttorumba on ohi. Työleiri todellakaan ei. Täällä sitä nyt asustellaan molemmissa savuissa.

Pari viikkoa muuttolaatikoiden keskellä (kun töissäkin on käytävä, niin niiden tyhjennys on hieman hitaahkoa) on kiristänyt hermoja yllättävän vähän. Keskeneräiset asiat ei samasta syystä ole oikein samalla tahdilla edenneet, kuin silloin, kun tekemistä kiritti haavemuuttoaikataulu. Nyt herra Punainenkin on todistettavasti nähty rötväilevän sohvalla, vaikka valoisaa hyvää työaikaa olisi iltaisin jäljellä. Se hänelle suotakoot. Niin hirvittävä urakka on viimeiset 10 kuukautta takana.

Yläkerta, jossa meillä siis sijaitsee eteinen, eteisvarasto, keittiö, 1 makuuhuone ja wc on yritetty saada jotakuinkin asuttavaan kuntoon. Tässä muutamia näkymiä tämän hetken tilanteesta.

Eteiseen on saatu asennettua peiliovet, joista oikean puoleinen piilottaa vaatekomeron ja vasemman puoleinen oven eteisvarastoon.


Ruokailutila on olohuoneen ja keittiön "välissä", porraskaiteen kulmauksessa. Pöydänalusmatto pitänee uusia. Tuo näyttää nyt kummallisen pienelle tuossa :)


Olohuoneesta löytyy "Finnair lounge" keinutuoleineen :D Täytyy katsoa mihin nuo kiikkutuolit lopulta asettuvat ja tuo ruskeakin pitäisi maalata myös mustaksi... sitten joskus.
Yläkerran bling bling -wc. Se kristallikruunu ei ollut vitsi! Siellä se nyt killuu.


Keittiö on osoittautunut oikeinkin toimivaksi. Paitsi, että tavarat ei meinaa sinne millään mahtua. Ja se ei kyllä ole keittiön vika. Syytä voi rouva Hamsteri ihan etsiä peilistä.

Alakerrasta uskallan vilauttaa tällä hetkellä vain saunan pukuhuoneen keskeneräistä nurkkaa...Koska se lopputotuus siellä alhaalla näyttää tältä:Viime viikolla myös talo Sininen sai rappauksen pintaansa ja nyt molemmat talot on valkoisia. Vielä puuttuu pellityksiä Sinisen ikkunoista ja molempien talojen terassien kaiteiltä. Ja tietysti sen seitsemän sataa muuta asiaa ulkopuolelta ja pihalta. Mutta eniten "valmiin näköiseen" vaikuttava rappaus on nyt valmis.
Ja koska alkaa näyttää rehellisesti siltä, että tässä ei puutarhahommiin tänä syksynä hirveästi ehditä, niin tehkööt nämä ruukut nyt puutarhan virkaa toistaiseksi.


Nyt täällä ihmetellään kaikenmoisia omakotitaloasumisen meille uusia juttuja kamojen purkamisen ohella. Näistä yksi on biojätekompostorin ihmeellinen maailma. Mutta ehkä siitä enemmän toisen kerran.

17 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin!!! Onpa teillä kaunista. Ja aivan ihana tuo blingbling vessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) johonkinhan se naisihmisen sisäinen harakkaus on tungettava. Meillä se meni vessaan!

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Vielä on kovin valkoista, mutta annan ajatuksen kehkeytyä esim. seinien väreistä rauhassa...

   Poista
 3. Ihanaa, paljon onnea uuteen kotiin! Tosi nopsasti te olette saaneet paikkoja kuntoon, me ollaan asuttu jo yli kaksi kuukautta, ja vieläkin muuttolaatikoita ajelehtii siellä täällä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli vuokralaatikot ja tarkoituksella sen verran lyhyt vuokra-aika, että ne oli pakko tyhjentää pikaisesti. Mutta älä huoli, on tuolla alakerrassa vierashuone ja varasto pullollaan pahviboksia ja pussukkaa :D

   Poista
 4. Vau! Onnea uuteen, kauniiseen kotiin!

  VastaaPoista
 5. Onnea kovasti uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Ihan kodiltahan siellä jo näyttää 😀 se on hyvä että muuttolaatikot saa jonnekin oven taakse piiloon. Mieli lepää
  Kun ei tarvitse koko aikaa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimen hymiöt muuttuu näköjään muussa näkymässä kysymysmerkeiksi, ei siis kyssäreitä tarkoituksella vaan hymiöitä. Oi ihana tekniikka..:)

   Poista
  2. Kiitos! Meillä todellakin on nyt jos jonkinlaista varastoa ja oventakusta, minne voi roinaa piilottaa. Se oli jotakuinkin koko talon suunnittelun perusta :)

   Poista
 7. Upea keittiö teillä! Ja saat olla ylpeä, että muuttolaatikot on keskitetty lähinnä yhteen paikkaan: meillä niitä vaelteli pitkään vähän joka huoneessa, myös ruokapöydän tuolien virkaa toimittamassa. Kaunis on kotinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siinä on vaan se riski, että kun ne loput laatikot on siististi jossain poissa silmistä, niin sinne ne sitten jääkin. Tosin sittenhän ne voi kipata kirppikselle muutaman vuoden päästä sellaisenaan jos sieltä ei mitään tarvitse.

   Poista
 8. Onpa ihanan näköistä! :)
  Eikös teillä ole Pukkilan res-cover sarjan laattaa kahdessa sävyssä? Meillä on myös sama harmaa harkinnassa lattiaan ja jäin vain miettimään, että onko se rauhattoman näköinen isona pintana? Kuvien perusteella ei ole mutta luonnossa näkee aina paremmin :) onko muuten chalk sävy (jota teillä pn ymmärtääkseni ainakin vessassa) yhtä kylmä sävy kuin tuo beton?
  Vitsi tää materiaalien valinta on samalla kamalaa ja ihanaa!

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, sorry, että vastaan vasta nyt. Meillä on tosiaan kahta sävyä tuota laattaa. On se harmaa lattiasssa toki elävä, mutta ei mielestäni levoton. Tykkään kyllä. Ja se kylppäreissä oleva liity-sävy.. hmm... kyllä sekin varmaan aika kylmä sävy on. Eihän noista lämpimiä saa millään. Tykkään silti tosi paljon. Ehkä jopa enemmän siitä liidun sävystä.

   Ja joo, onneksi on suurin osa materiaalien valintaongelmista jo ohi. Oli se sellaista puuhaa... :)

   Poista