tiistai 22. syyskuuta 2015

Hupsistasaatana

Vähemmän on meidän projektissa tapahtunut ”hupsistasaatana”-tyyppisiä sattumuksia, mutta eilen osui kirjaimellisesti pjaska tuulettimeen. Innokkaina olemme vielä yrittäneet ehtiä saada ainakin mullat pihalle ennen talven tuloa, että keväällä ikkunasta pilkottaisi vihreä nurmikko ja muutama puskakin. Siispä ala/takapihat roinasta puhtaaksi ja multaa tilaamaan.

Tontti on ahdas, niin kuin rakennusaikana monta kertaa tuli todettua, ja aikomus oli kipata tilattu multa talojen väliseen solaan, tuohon alamäkeen siististi ja siitä lapioida ja kuskata kottikärryillä talkoohengessä takapihalle.

Kaksi Savua

Well, hyvä idea, niin kauan kuin jotain tapahtuu, kun kuormaa tuova kuormuri ei pääsekään kääntymään oikeaan kulmaan talojen välissä ja 40 kuutiota multaa hulahtaa ”vähän sinnepäin”. Eli pitkin meidän talon seinää peittäen kellarin oven syvänteen tukimuureineen ja kivimuureineen päivineen.

Metsäpirtin multaa


Ei morjens! Siellä makaa alla ovet, muurit ja tuoreet seinärappaukset.

Tulipa porukkaan kiirettä. Siinä putosi päivätyöhanskat yhdelta jos toiseltakin aika äkkiä ja tilalle tuli mullan lapiointihanskat. Tontille kurvasi super-Pappa, ystävämme Jameson, Onni-talon Jenni ja mahtava anoppi. Illaksi oli luvattu kovaa sadetta ja silmissä siinsi kellarin syvennys täynnä mutaliejua  Lapiot lauloi, 7 ihmistä lapparoi ja 3 kottikärryä kiersi rinkiä 6 tuntia, että saatiin välikkö lapioitua tyhjäksi ja seinät pelastettua. 

Metsäpirtin multaa

Epätoivo meinasi iskeä, kun seinät jäivät hellästä painepesusta huolimatta ruskeiksi. Jumankekka, kaksi viikkoa vanha puhtaan valkoinen rappaus ja nyt se näyttää siltä kuin karhut olisi hinkanneet siihen ahteriaan. 

http://onnitalo.blogspot.fi/

Lopulta otettiin riski ja väännettiin pesurista nupit kaakkoon. Ja seinä kesti ja on nyt lähes valkoinen. Harmaa kellarinovi sai mullan seassa olevasta hiekasta ja kivestä osumaa ja vaatii ainakin paikkausta ellei kokonaan vaihtoa. Jääpi nähtäväksi.

Tulipahan ainakin lapparoitua mullat aiottua nopeammin! Jäi sinne vielä hommia höyryävän kompostimultakasan kanssa tälle ja tulevillekin päiville, mutta enemmät seinävahingot on nyt todennäköisesti saatu estettyä ja loppukasat pysyvät paikallaan kunnes kuskataan paikalleen.


Metsäpirtin multaa


Kuka tässä mitään golfia tarvitsee itsehillintänsä treenauttamiseksi, kun raksahommat ajaa saman asian ja vielä paremmin. Voi vihne, sanon minä!

Metsäpirtin multaa 


8 kommenttia:

 1. Hupsista! Onneksi saitte heti apujoukkoja mukaan ja seinäkin puhdistui. :) Harmi että ovi sai kolhuja. :(

  VastaaPoista
 2. Hupsistasaatana tosissaan... :D Anteeksi, ei saisi nauraan. Mutta voin niin kuvitella mikä on ollut fiilis. Onneksi saitte pelastettua sen mikä pelastettavissa oli.

  VastaaPoista
 3. Heh, sattuuhan sitä :-D Meillä samanlainen kasa tilattiin alkukesästä, ja koska meidän takapihalle ei pääse mistään autolla, oli hieno idea että josko kipataan ne mullat tuolta naapurin puolelta tänne meille. Ongelmaksi muodostui vaan se, että meidän tontti on sen verran ylempänä, ettei kippiauton lava mahtunut suoraksi pystyyn jolloin multakaan ei olisi sieltä hulahtanut ulos. Siispä multa oli pakko kipatakin sinne naapurin puolelle (onneksi vain se toinen osa kaksiosaisesta kuormasta). Siinä meillä oli miehen kanssa iltajumppaa usemallakin päivälle, kun lapioitiin sitä kasaa omalle puolelle rajaa, ja tietenkin siis ylämäkeen :-D Huheijaa että vieläkin alkaa hartioita pakottaa kun muistelee sitä painavan mullan lapioimisen määrää... Ja kun eihän se multahomma vielä siihen lapiointiin lopu, se pitää myös levittää ja saada tasaiseksi! Tsemppiä teille multasavottaan, itse onneksi saan nauttia jo nurmikon leikkaamisesta :-)

  VastaaPoista
 4. Sillä lailla... hupsistakeikkaa! Kaikkea sitä voikin sattua. Onneksi teillä oli noin pätevät apujoukot! Mainio tuo vika kuva, kaikesta huolimatta :D

  VastaaPoista
 5. Kannattaa harkita Avantin vuokraamista tälläisiin hommiin. Meillä lähipiirissä (isälläni) on onneksi yksi sellainen, joten sen saa aina kätevästi lainaan. Se on vähän kuin moderni kottikärry. Kantaa uskomattoman määrän multaa ja pääsee juurikin pienistä väleistä ajamaan. Esimerkiksi meillä piti sisätäyttöä lisätä niin otettiin murskekasa etupihalle ja ajettiin Avantilla ramppia pitkin etuovesta sisään.

  Esim. Turun seudulla noita vuokraa http://www.avantpalvelu.fi/ mistä mekin vuokrattu erilaisia kauhoja siihen, mutta varmaan muualtakin päin Suomea löytyy vastaavia.

  Nuo vuokrahinnat viikonlopuksikaan ei päätä huimaa, eli kannattaa miettiä viitsiikö lapioon ja kottikärryyn tarttua ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvällä sykkeellähän se multa siirtyi, aina joskus kannattaa parkaista riittävän kuuluvasti niin johan tulee porukkaan liikettä. Yhteistyössä on voimaa :)

  VastaaPoista
 7. Ohhoh. Voin kuvitella ärräpäiden määrän. Näitä valitettavasti sattuu, onneksi saitte pelastettua tilanteen.

  VastaaPoista
 8. Vakuutus korvaa vahingot!!! Älkää sitä unohtako jos olette vakuuttaneet talonne!��

  VastaaPoista