perjantai 21. elokuuta 2015

Huultamattomat väliovet paikoillaan

Talo Sinisessä järjestellään muuttokuormaa jo paikoilleen, ja asetutaan taloksi, mutta meillä Punaisen puolella eletään viimeistä hektistä viikkoa ennen viikon päästä tapahtuvaa muuttoa. Siksi blogikin on vähän hitaan puoleinen, mutta täällä sitä painetaan niska limassa menemään...

Väliovista on välillä kyselty ja nyt niitä voi jo esitellä. Ovitarinaahan täällä blogissakin on ollut pitkin matkaa ja huultamattomien ovien etsinnästä voi lukea esim. täältä ja täältä.

Väliovet tulivat siis Virosta, Haapsalu Uksetehaalta molempiin taloihin. Meille Punaiseen tuli valkolakattua koivuviilua ja valkoista sileää perusovea vähän paksummalla sisuksella sekä yksi liukuovi. Wc:n ovet tulivat vähän paremmalla äänieristyksellä, joskaan eivät ole viralliset äänieristeovet. Ne tulivat valmiiksi karmeihin asennettuina ja kynnyksellä varustettuina. Muihin oviin karmit tulivat kasattavina ja ovet saranoihin itse kiinnitettävinä.

Ovet, joita eniten renkutetaan eli makuuhuoneiden ja wc:tilojen ovet tulivat magneettilukoilla. Muut ovet tavallisilla lukoilla. Oven painikkeet tulivat myös samasta paikasta.

Talo Siniseen tuli tammiviiluovia laseilla ja ilman. Ovien asennus oli ihan perushelppoa, eikä mitään erityisiä kommervenkkejä ole vielä ilmaantunut. Sinisen puolella karmit kehystettiin perus peitelistoilla. Meillä Punaisen puolella taas otetaan irti mitä lähtee huultamattomuudesta ja testissä on tällä hetkellä siistiä karmien ja seinien välinen rako muovisilla L-listoilla. Metalliset olisivat olleet vielä paremmat, mutta niissä olisi ollut sellainen askartelupaskartelu tässä loppukiireessä paikoilleen, että lähdettiin testaamaan helpommin työstettäviä muovisia. Niistä lisää jahka ovat paikoillaan ja saaneet arvovaltaisen makuraadin (lue: minä) hyväksynnän.

Yksi karmi oli meillä Punaisessa naarmuuntunut ja siitä laitoin tehtaalle heti viestiä. Meille luvattiin lähettää uusi karmi per heti, joten sekin homma pelasi tosi hyvin.

Ovien toimitusaika oli yli 8 viikkoa, joten aika ajoissa saa näiden kanssa olla liikenteessä. Me asioimme Tallinnan myyntikonttorin kanssa ja heillä on ihan hyvä, mutta ainakin omaan makuuni aika laiskanletkeä palvelu, joten varautukaa kyselemään perään ja tökkimään itse hommaa eteenpäin :)

Väliovi valkolakattua koivuviilua. Huultamattomattomuus siis tarkoittaa tuota, että ovi uppoaa täysin karmiin sisään ja halutessaan oven ja viereisen seinän saa täysin samaan tasoon.
Koivuoviin valittiin syykuvio pystyyn. Senkin sai itse valita. 
Talo Punaisessa liukuovi makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välillä. Yläkisko on huomaamaton ja siro. Aika edullinen vaihtoehto sisään upotettaville liukuoville. 
Talo Sinisen lasiovet tuulikaapista eteisaulaan. Vaakasyistä tammiviilua. Aika ihanat, eikö?

Makuuhuoneiden ovet. Molemmissa taloissa tuli ajatusvirhe muutamien ovien kätisyyksien kanssa ja tuolloin se tasainen huultamaton pinta jää huoneen puolelle ja "paraatipuolelle" näkyy ovi karmisyvennyksessä. Olkaapa siis tarkkoja kun valitsette kätisyyden jos tälläisiä ovia olette hommaamassa :)

WC:n ovessa ajatus on ollut mukana ja kätisyys oikein ja huultamattomuuden idea näkyvissä. 
Stockholm-vetimet tulivat myös Haapsalu Uksetehaalta. 

4 kommenttia:

 1. Tätä postausta olenkin odottanut! Mua ottaa päähän, että oikeastaan missään ei pääse välioviin ja niiden kaikkiin mahdollisuuksiin tutustumaan. Haluaisi päästä oikeasti hypistelemään ja testaamaan vaikka noita magneettilukkoja. Saako tiedustella ovien noin hintoja? Ja kuinka paljon edullisemmin pinta-asennettu liukuovi irtosi? Virosta ei taida löytyä suoraa kilpailijaa Eclisselle tai Liunelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   ei voi muuta kuin suositella, että jos mitään asiaa on Viroon, niin käy Tallinnassa Haapsalun myyntikonttorissa katsomassa. Siellä on kaikki mallit esillä ja niitä pääsee availemaan ja hypistelemään. Tai siinähän se syy käydä "etelä-Helsingissä" jo onkin :)

   En nyt ihan lonkalta muista täsmällistä hintaeroa pinta-asennetun liukuoven ja kotimaisen version välillä, mutta tuo meidän 100 cm ovi maksoi muistaakseni reippaasti alle 250 euroa + alv. 20 % kaikkine härpättimineen. Sisään liukuvia me ei vertailtu kun sellaista ei meille alunperinkään ollut tulossa.

   Poista
  2. Uksetehtaalla on seinän sisään menevä versio, ja nähtävillä tuolla myyntikonttorilla. Juuri tänään sitä siellä ihmetteiln. Ja hintakin tuntuisi olevan ihan saavutettavissa. Satasia, ei tuhansia.

   Poista
  3. Kiitos Jenni! Pitää pyytää heiltä tarjous!

   Poista