tiistai 14. heinäkuuta 2015

Pakollinen asuntomessupostaus

Viime vuonna innosta puhkuen rynnimme molempien perheiden voimin Jyväskylään asuntomessuilemaan. Tänä vuonna emmimme, että mahtaako sinne olla viisasta mennä, vaikka kotikonnuilla messut onkin. Nyt kun projekti on loppusuoralla olisi aika jäätävää käydä toteamassa, että ei hemmetti, tuo ja tuo ja tuokin asia voisi olla toisin.

Päätimme kuitenkin ottaa riskin ja kurvata Kivistöön sateisena sunnuntaiaamuna. Mikä olikin hyvä valinta, sillä saimme sateen turvin aika rauhassa kierrellä taloja. Alueella oli aamusta ihan tyhjää.

Kaksi Savua Vantaan asuntomessut

Pelko osottautui turhaksi. Liekö oman projektin kyllästystä vai mitä, mutta oikein mikään ei tänä vuonna tuntunut säväyttävän meitä. Talot tuntuivat tavanomaisilta, keittiöissä ei mitään uutta tai ihmeellistä, mitään uusia ratkaisuja tai vau-elämyksiä ei tuntunut löytyvän. Kerrostalot skippaismme kokonaan. Tässä nyt pakollisena kuitenkin muutama poiminta mitä messuilta jäi mieleen. Tällä kertaa en edes systemaattisesti laittanut muistiin missä talossa mikäkin otettu kuva oli, joten aika sokkona mennään :)

Tänä vuonna kaikilla:

1) Metallikaiteet portaissa

Jos edellisvuosina porras- ja terassikaiteita on hallinneet lasikaiteet, niin tänä vuonna silmiin pistävän useassa talossa oli metallikaiteet.

Kaksi Savua Vantaan asuntomessut

Kaksi Savua Vantaan asuntomessut


No, tätä metallikaideasiaahan olin itsekin jo tuskaillut aiemmin. Ja sitä, että en perhana saa mistään tarjouksia sellaisista. Nyt erään talon pihassa piti ständiään Artiikki-nimisen yrityksen oikein mukava edustaja ja kas, nyt meille on tulossa sisäportaisiin valkoinen metallikaide heiltä. Trendikkäästi asuntomessuhengessä. Vaan palataanpa siihen vielä myöhemmin...

2) Unidrain

Unidrainin lattiakaivot on vihdoinkin tehneet isommin läpimurron asuntomessuilla. Onhan niitä ollut aiemminkin messutaloissa, mutta ei mielestäni näin paljoa. Nyt niitä löytyi lähes joka talosta.

3) Erikoiset sänkyratkaisut

Aika monesta talosta löytyi vähän erikoisempia nukkumisratkaisuja. Nämä parvet miellyttivät omaa silmääni. Hyvin hyödynnetty korkeat katot.

Kaksi Savua Vantaan asuntomessut

Kaksi Savua Vantaan asuntomessut


4) Tummat saunat

Mustia saunoja oli paljon jo viime vuonnakin ja tänä vuonna trendi jatkuu. Mustia tai tummia seiniä löytyi joka toisen talon saunasta. Sen sijaan erikoisempia laudemateriaaleja (kuten esim. radiatamäntyä tai tulipuuta) oli tänä vuonna edellisvuotta vähemmän. Saunat olivat kautta linja hyvinkin maltillisen kokoisia. Samoin kylpyhuoneet. Mitään ylellisiä spa-osastoja ei tänä vuonna ollut oikeastaan lainkaan.

Kaksi Savua Vantaan asuntomessut

Kaksi Savua Vantaan asuntomessut


5) Ulkoporealtaat

Ulkoporeallas taisi löytyä joka ikisestä talosta :D En jaksanut niitä edes kuvata. Niin olivat sitä yhtä ja samaa kaikki.

Sateessa talosta toiseen puskiessa ja oman raksaloppusuorauuvutuksen vuoksi oikein ei mitään jäänyt käteen. Paitsi kiuas. Sen tilasin Tulikiven messuosastolta "hyvään messuhintaan". Meille tulee Tulikiven Sumu mustana harmailla kivillä. Siitäkin sitten lisää myöhemmin jahka saunan tekemisen aika tulee.

Tulikivi Sumu mustaLopuksi totesin, että meille tulee sitten näköjään asuntomessutalo vuosimallia 2015:  musta sauna, metallikaiteet, Unidrainit jne. Eipähän turhaan erotuta aikalaistemme joukosta :)

2 kommenttia:

  1. Me oltiin tänään messuilla, ja aika samoja fiiliksiä jäi. Ei mitään, mitä olisin jäänyt kaiholla muistelemaan. Ja meillä muuten ihan sama juttu, lähes kaikki tän vuotiset "jutut" löytyy meiltäkin (paitsi ei unidrainia) :-D

    VastaaPoista
  2. No Höh, jotenkin sitä aina toivoo, että joku edes säväyttäisi. Toisi jotain uutta ja erilaista.
    Me ei olla vielä käyty ja täytyy sanoa, että vähän emmin kannattaako nyt sitten mennäkään. Yksi ystäväni sanoi juuri samaa tänään tullessaan messuilta, ettemme saa sieltä varmastikaan mitään uutta oma kotimme ja sen ratkaisut huomioiden. Ja ilmeisesti siis meilläkin on messutalo 2015, jos ottaa huomioon metallikaiteet, unidrainit ja ainakin monessa lehdessä vilahtaneet valokuvatapetit.

    VastaaPoista