maanantai 27. heinäkuuta 2015

Keittiö on valmis ja naapurissa melkein muuttovalmista

Jesssss!! Meillä on keittiö!

Pienen blogihiljaisuuden taustalla on loppukiri molemmilla Kahden Savun rakennustyömailla. Sinisen puolella erityisesti painetaan kaasua jalka ulkona konehuoneesta, sillä heillä on lopputarkastus keskiviikkona ja muuttopäivä torstaina. Sanomattakin selvää, että ihan valmiiseen taloon muutto ei tapahdu, mutta siinä määrin, että se on mahdollista. Laitan siltä puolelta kuvia kun uskallan raksasiivouksen sekaan nokkani työntää.

Meidän puolella sen sijaan viime viikot on tehty niitä kuuluisia laattahommia. Saumalaastigate numero 2 saatiin myös aikaiseksi loppumetreillä, mutta siitä oma juttunsa pikapuoliin :) Tämän ja huomisen aikana pitäisi loput laatat olla paikoillaan ja laattamies lähtee matkoihinsa.

Herra Punainen on ahkeroinut tällä välin sekä ulkona että sisällä. Välillä on rakennettu kivimuuria tontin rajalle ja välillä tehty märkätilojen kattoja ja makuuhuoneiden lattioita.

Vaan suurin ja odotetuin ilonaihe on keittiö! Keittiötä on suunniteltu, niin kuin joka raksaprojektissa, kauan ja hartaasti ja väännetty ja käännetty ja nyt se on täällä. Kalusteet ja kodinkoneet tupsahtivat tontille pari viikkoa sitten ja Puustellin asentaja ilmestyi paikalle perjantai-iltana. Asentaja teki kaksi pitkää työpäivää ja eilen illalla koko komeus oli valmis. Ja juuri sitä mitä toivoinkin.

Vaiheita keittiön valinnasta ja tilaamisesta voi seurata tästä.

Ja kuvia sen valmistumisesta on tässä:

http://kaksisavua.blogspot.fi/search/label/keitti%C3%B6
Kaksi Savua - Puustelli Miinus

Kaksi Savua - Puustelli Miinus

Kaksi Savua - Puustelli Miinus

Kaksi Savua - Puustelli Miinus

Kaksi Savua - Puustelli Miinus

Kaksi Savua - Puustelli Miinus


Keittö ja AEG:n kodinkoneet tulivat Puustellista. Rungot mustaa puunsyykuvioista ja ovet Miinus-malliston mustaksi petsattua koivua. Yläkaapin puunvärinen ovi uv-suojalakattua koivua. Tasot tuli Tervastasolta ja on käsitelty Osmo colorin öljyvahalla nimeltä valkotammi, joka taittaa koivutasosta keltaisen pois ja jäljelle jää hyvin vaalea, jopa vähän harmaaseen taittava pinta. Keittiön jatkeena on lattia sitä jo monta kertaa kehuttua Saima Lumia ja se myös on valkolakattua ja samaa sävyä hain myös tänne keittiön puolelle.

Ja liesituulettimena se niin alunperin himoilemani ja jossain budjettiahdingossa jo kerran hylätty ja loppumetreillä takaisin ostoslistoille kirinyt Lapetekin Manhattan. Nyw York -friikin päiväuni. Siinä se nyt on! Ja on muuten ihan mielettömän ihana. Kuvissa ei vielä näytä miltään, mut ans olla kun saadaan sähköt päälle ja kuvun sisällä olevat ledivalot päälle kun pilvenpiirtäjät tuikkivat mun keittiössä, niin voi että!!

Nyt enää puuttuu hana, jota vielä ei ole, kun olen jäänyt miettimään, että pitäisikö sen olla musta vai perus metallinkirkas. Ja mallikaan ei vielä ole ihan selvillä.

Eikös tuohon nyt musta hana kuuluisi tulla? Vai mitä olette mieltä?

16 kommenttia:

 1. Upea keittiö, liesituuletin piste ii:n päällä! Ehdottomasti musta hana :)
  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi enää löytää se musta hana, jossa on astianpesukoneventtili ja kahva ei ole sellainen tikku. Voe itku! :)

   Poista
 2. Kaunis keittiö, aivan ihanat materiaalit ja sävyt! Tykkään tosi paljon :) tuo täyspuinen koivutaso sopii todella hyvin, keventää mustan keittiön ilmettä huomattavasti enemmän kun vertaan meidän keittiöön, jossa mustat kivitasot ja ylähyllyt ainoastaan koivua. Ja sitten eikun kohta teestaileen ihan livenä miten kokkailut sujuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis joo, ehdottomasti myös mustan hanan kannalla:)

   Poista
  2. Mä kyllä arvasin, että sä tykkäät :) Ja mustasta hanasta kommentti yläpuolella. Jos tulee mieleen vinkkejä, niin ilolla otetaan vastaan!

   Poista
 3. Hieno keittiö, tosi toimivan oloinen. Täällä kanssa mustan hanan metsästystä, Tapwellilla on parikin mustaa hanaa, rin184 ja evo184. Tuo rin184 taitaa olla sama mikä Karolinalla koti7 blogissa. Sieltähän löytyy muuten kattava kirjoitus mustista hanoista. :) Oi niitä aikoja kun ei ollut valinnanvaraa, elämä oli paljon helpompaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tapwell-vinkistä. Se kortti täytyy vilelä kääntää.

   Poista
 4. No vautsivau! Hienolta näyttää kyllä. Ja vitsit te olette jo pitkällä, pian muuttuu raksa kodiksi!
  Ääni mustalle hanalle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten nopeasti sitten lopulta aika onkaan mennyt. Ihan todella rivakkaa tahtia.

   Poista
 5. Upean näköinen, kyllä musta ja puu sopii hyvin yhteen! Ja minä äänestän myös mustaa hanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin valkoisesta keittiöstä tultiin tuhannen mutkan kautta tähän versioon ja olen siihen tosi tyytyväinen. Pitkään matkassa roikkui ultrakiiltävä valkoinen laminaattitaso ja nyt kun tuo koivuinen on paikoillaan, niin voin vaan huokaista, että onneksi en sitä ottanut :) Nyt on hyvä!

   Poista
 6. Aivan upea keittiö! Teillä jo muutto häämöttää. Varmasti ihanaa, kun suunnitelmat muuttuvat todeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä! Nyt on aika kiva fiilis, vaikka loppukiri onkin meneillään. Meillä ei ole niin päivän päälle tuo muutto (kun vanhasta asunnosta vasta hierotaan kauppoja), että ihan rauhassa saa viimeistellä ja muutonkin tehdä.

   Poista
 7. Eksyin tänne koivuviilun perässä ja totean heti, että upea keittiö totta tosiaan! Meillä on suunnitteilla keittiönoviin mustaa koivuviilua vanerireunoin, joten saako kysellä käyttökokemusta miten pinta on kestänyt kosteutta ja höyryä, esim. pesukoneesta? Vanhan kodin mustiin tammiviiluoviin tuli näes sellaisia pieniä harmaita pisteitä, sillä kosteus vaikutti lakkaan, joten onko teillä näkynyt sellaisia vielä? Entä onko tuo musta väri alkanut vielä elämään (muuttunut epätasaisemmaksi) koivun rasvaisuuden takia? Tällaisia uhkakuvia olen saanut mutta silti nuo ovet houkuttaisi (vaihtoehtona musta matta mdf).

  VastaaPoista