maanantai 23. maaliskuuta 2015

Pientä piharemonttia

Kaiken töhötyksen keskellä myös pihasuunnitelmat on edenneet. Joulukuun alussa kerroinkin, että otimme avuksi yhteisprojektina myös pihasuunnittelijan, porvoolaisen Viherlindan. Linda kävikin tontilla pariin otteeseen ja nyt meillä on suunnitelman ensimmäiset sketsit olemassa.

Pihat eivät todellakaan ole suuret, suunta on lounaaseen, tontti kallion päällä korkealla eli paahdetta ja kuivaa on tiedossa. Mitään kasvitieteellistä puutarhaa ei siis ole tuloillaan, mutta mukavat oleskelupihat kuitenkin. Tarkempia toiveita löytyy joulukuisesta blogipostauksestani.


Pihat rajataan aidanteella ja muutamalla pienellä lehtipuulla, mutta väleistä pääsee livahtamaan naapuriin mukavasti kun grillin tuoksut nenään kantautuvat. Molemmille puolille on piirretty isot terassit, joiden laudoitus jatkuu talojen kapeille sivustoille. Näin koko tilat tulevat käyttöön eikä väleihin jää mitään kummallisia "soiroja". Talo Punaisen puolelta löytyvät toivotut kasvihuone, trampoliinin paikka ja pesäpallon lyöntiverkon paikka. Talo Siniseltä puolestaan muurattu ulkogrilli.

2 kommenttia:

 1. Juuri laitoin pihasuunnittelijallenne meiliä :) Katsotaan jos hänestä tulisi meidänkin suunnittelija :)

  Pyysitkö muuten tarjouksia keneltäkään muulta? Pääsitkö siis vertailemaan hintatasoa? Meinaan ettei olisi ihan yhden kortin varassa tämä budjetointi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, Linda on tosi mukava :) En pyytänyt tarjouksia muilta, mutta kävin aika monen suunnittelijan nettisivut läpi (sellaiset, joissa oli jo hinnoittelu esillä) ja kyselin muutamilta kanssabloggaajilta refrerenssejä ja hintoja. Ihan oli kilpailukykyinen Lindan hinnoittelu. Näissä suunnittelijoissa on nyt jo oppinut tässä matkan varrella, että kannattaa se satanen maksaa enemmän jos kemiat kohtaa.

   Poista