maanantai 9. helmikuuta 2015

Raksaviikko 11 - talot harjakorkeudessa

Raksaviikkolaskennan aloitimme sillä viikolla kun saimme rakennusluvan ja aloituskokous pidettiin. Sitä ennenhän louhintatöitä tehtiin monen monta viikkoa, joten kokonaisraksa-aika on huomattavasti pidempi. Raksa-aikatauluamme voi muuten seurailla aikataulusivulla, jota yritämme muistaa päivitellä sekä taakse että eteenpäin parhaan arvion mukaan.

Tällä laskutavalla nyt eletään siis raksaviikkoa 11. Raksaviikolla 10 molemmat talot olivat harjakorkeudessa ja alakerran pohjat tasoteltu oikeaan korkoon, viemäri- ja radonputket on kellarikerroksen osalta valmiiksi laitettu ja peitelty ja styrokseristeiden latominen voi alkaa heti kun pihassa on sen verran tilaa, että kuorman voi pihalle tilata. Juuri nyt pihassa tilaa vie autokatosten kannatintolppien anturoiden valityöt. Ne on valettu tänään ja teräspilarit asennetaan nyt alkuviikosta.

Viime viikon lopulla ja viikonloppuna raksalla on pyörinyt taas louhintatöistä tuttu raksa-Kake. Tällä kertaa tekemässä talojen ulkopuolen täytöt (eli laittoi suojamuovit ja patolevyt sokkelin pintaan ja kippasi turkasen paljon soraa sokkelin juureen) ja tasailemassa tontin pintaa lähemmäs lopullista. Raksa-Kake myös asensi sadevesiputket ja -kaivot (jotka johtavat vedet imeytyskenttään, josta olikin jo aiemmin juttua täällä).

Talo Punainen harjakorkeudessa
Talo Punainen harjakorkeudessa. Sisääntulopuolelta talo näyttää yksikerroksiselta ja putoaa rinnettä alas kaksikerroksiseksi. 


Autokatoksen pilarien anturavalumuotit
Autokatoksen pilarien anturamuotit. Tänään niihin on ilmestynyt myös betonia.

Molempiin taloihin sisäportaat valetaan paikalla ja muottien rakennus oli myös hyvässä vauhdissa viikonloppuna. Portaiden valu tapahtunee myös tällä viikolla.

Paikalla valetut sisäportaat, betoniportaat
Porrasmuotit talo Punaisessa.
Viikonloppuna herra Punainen ahersi loppujen bitumikernien kanssa ja yläkerran eristeet on nyt myös valmiit. Ulkopuolen eristeet on nyt kaikki valmiit.

Bitumikerni
Viimeiset ulkopuolen eristeet valmiina. 2 kommenttia:

  1. Hei teillähän edistyy talo huimaa vauhtia! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan? Vielä se edistyminen on näkyvää, mutta viisaat sanovat, että kohta alkaa piinaviikot kun siirrytään sisähommiin :) Mutta ihanaa, kun etenee. Hätähousu ei muuta kestäisikään!

      Poista