sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Asunnot myyntiin

Vaikka alunperin toista kuviteltiin, niin raksa-aika kuluu hirmu nopeasti. Nyt on 10 kuukautta siitä, kun ensimmäisen kerran ystävien kanssa saimme kuningasidean yhteisestä rakennusprojektista, 8 kuukautta tontin ostosta ja 3 kuukautta rakennusluvan saamisesta. Ja noin 5-6 kuukauden päästä meidän pitäisi päästä muuttamaan uusiin taloihin sisään. Eli alle puolet siitä ajasta kun tämä projekti on edes ollut ajatuksissa käynnissä on enää muuttoon jäljellä.

On siis aika alkaa miettiä vanhoista asunnoista eroon hankkiutumista! Kuten varmaan ihan jokainen, joka mitään uutisvälineitä seuraa tietää, että ajat ei ole nyt ihan parhaat sitä puuhaa ajatellen. Toki pientä piristymistä on uskaliaimmat asiantuntijat jo keväälle asuntokaupoille luvanneet. Tässä kohtaa tarttuu jokaiseen positiiviseen singnaaliin kuin hukkuva korteensa. 

Kumpaisenkaan meistä raksaperheistä ei tarvinnut muuttaa väliaikaismajoitukseen rakennusajaksi (kiitos vaan pankeille ny oikke kovasti) ja saadaan asua omissamme hyvinkin loppuun asti. Paitsi, jos joku nyt justiinsa tulee sanomaan, että jos lähdette heti, niin maksetaan teidän kämpästä täysi hinta. Siinä tapauksessa lähtee rojut Pelikaaniin ääntä nopeammin ja sukulaiset saavat hiljaisia ja huomaamattomia vuokralaisia kevääksi. Moista ei kuitenkaan ole näköpiirissä, joten eikun siivousrätti kauniiseen käteen ja tavaroita piilottelemaan, että saadaan epärealistisen siistejä myyntikuvia aikaiseksi. 

Perhe Sinisellä on myyntiurakkana omakotitalo kehyskunnissa ja Punaisella iso rivitaloasunto pääkaupunkiseudulla. Siniset luottavat välittäjän palveluihin ja ovat muutama viikko sitten jo myyntihommat aloittaneet. Useampia katsoja yksityisnäytöissä on jo ollutkin. Me Punaiset sen sijaan saatiin sen verran tarpeeksemme tonttikaupassa vähän sitä ja tätä hussanneesta välittäjä-daamista, että me luotamme ainakin alkuun omiin myyntitaitoihin ja koitamme saada huushollin myytyä itse. Olenkin virittänyt kirjallisen ilmaisutaitoni huippuunsa ja runoillut hiljaisen myynti-ilmoituksen verkkoon, mutta virallisen aloituksen ja näytön ajattelimme pitää muutaman viikon päästä. Vapautumista emme uskalla luvata vielä ennen kuin kesän lopussa, joten liian aikaisin tätäkään hommaa ei liene kannata aloittaa. 

Ihan muina miehinä olen asuinalueemme näytöissä käynyt huvikseni väijymässä, että noinko kauppa käy ja minkälaisia katsojia saman tyyppisissä kohteissa käy. Viimeksi tänään kävin päivälenkin yhteydessä naapurin kanssa näytössä toteamassa, että meillä on ihan hinta ja laatu kohdallaan. Siinäkin näytössä oli heti useampia katsojia, joten ei tällä alueella ainakaan aivan kalmankuollutta ole. Pikkuisenko tekisi mieli käydä nykimässä näytöissä kävijöitä hihasta, että: "psst. mulla ois sulle vielä parempi asunto, ihan tuossa nurkan takana", mutta olishan se jo härskiyden huippu :D

Että ei kun kirppislastia kasaamaan ja joutavaa ryönää pois heittämään, että näytön aikaan huusholli on roinaton ja tyylikäs. Yeah, right!

Tätä odotellessa:
Raksalla on viikonloppuna laiteltu kellarikerroksen styrokseja ja huomenna maanantaina puretaan sisäportaiden muotit pois, joten luultavasti seuraavaksi jutellaan sitten taas portaista. Ensi viikolla asennetaan autokatoksen ja parvekkeen teräspilareita, tehdään kattotöitä ja sähkömies tulee touhuamaan omia hommiaan ja päästäneen laittamaan raudoitusverkot kellariin lattiavaluja varten. Hommat siis etenee, etenee... Tänään paistoi aurinko ja talon möhkäleet näyttivät tältä.


8 kommenttia:

 1. Tsemppiä myyntiin! Me asutaan myös vanhassa uuden valmistumiseen asti, ja se on ollut varsinkin lasten kanssa ihan lottovoitto. Ei tarvi kavereita ja muita kuvioita jättää välillä vuodeksi, ja sitten taas sopeutua kohta uuteen muuttoon. Itse myyminenkään ei ollut niin paha rasti, kuin ehkä etukäteen pelkäsin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo kyllä kaksi muuttoa + raksa vuoden sisään olisi vähän liikaa. Ainakin tälläiselle tavarahamsterille kuin minä. Tosin, siinä ehkä tulisi tehtyä kaksi kertaa roinan poisheitto-operaatio... vai tulisiko muka? :)

   Poista
 2. Toivottavasti kämppä menee nopeasti, ajoista huolimatta! Nuo näyttöjen valmistelut ja siivoukset ei koskaan ole mitään herkkua. Mekin myytiin aikanaan itse ja onneksi niin, sillä onhan se huima säästö ja hinnassa neuvotteluvaraa, kun välittäjäpalkkio jää pois. Joten hyvä päätös, tsempit myyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ja nythän se viimeisenä viitenä vuonna väliin jäänyt superjoulusiivous on sitten lopultakin pakko tehdä :) Herra Punainen oli tänään pessyt uunin ja voi morjens sentään miten hieno siitä oli tullut! Ihan kuin uusi!

   Poista
 3. Onnea myyntiin, yksi vaihe lähempänä uuteen kotiin pääsemiseksi :) Kiva blogi, jään seurailemaan ja kuumeilemaan rakentamisesta :)

  Tervetuloa tutustumaan myös raksablogiini, missä ollaan vielä projektin alkumetreillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja tervetuloa seuraamaan. Käyn samantien myös vastavierailulla. Vasta mekin oltiin projektin alkumetreillä ihan "eilen" ja nyt jo kattoa tehdään. Niin se aika kuluu nopeasti. Varmasti teilläkin :)

   Poista
 4. Täältäkin onnea myyntiin! Meillä kävi aikoinaan niin että laitoimme asunnon myyntiin liian aikaisin kun luulimme ettei se mene kuitenkaan heti kaupaksi. Meni melkein ekasta näytöstä ja niin sitä jouduttiin vuokralle että heilahti. Mutta pääasia tosiaan että vanhan saa myytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Tuota me on vähän kanssa mietitty, että mikä se optimiaika olisi aloittaa ennen mahdollista muuttoaikaa. Niin kovasti kuitenkin aina kevättä hyväksi myyntiajaksi kehutaan, että tähän sen on jotenkin osuttava. Onhan toki 5 kuukautta vähän pitkä aika asuntoa pitää myynnin jälkeen, mutta jos sattuisi sellaisia, jotka vielä omaansa pois myy ja joilla ei olisi niin kiire.

   Poista