maanantai 8. syyskuuta 2014

Meillä on monttu

Kaivinkone on möyrinyt tonttia puhtaaksi jo parisen viikkoa. Alkuhypoteesihan tontin suhteen oli se, että kalliota on ja paljon. Ja louhimaan joudutaan ja paljon.

Tontti on kallioinen rinnetontti ja näyttää kartalla tältä:

Tontin muodot


Tuosta jo alakoulun suunnistuskarttoja muistellen voi päätellä, että tontilla on nousua koillisen suuntaan vajaat 5 metriä. Silmämääräisesti ja vähän maata koputellen arvelimme siellä alla olevan kalliota ja siinä kohtaa tonnin setelit vilahtelivat silmien ohi jo vinhaa vauhtia. 

Naapurin katolta kuikuillen tontti näytti vielä kesällä tältä:

Tontti kesällä 2104

Arvelimme, että tuossa uima-altaan kohdalla ja saunan perustukset ylös nostaen voitamme muutaman kuution louhinnassa, mutta ei muuta. Tuota etualalla olevaa ovea ja sen sisuksissa olevaa kammiota emme itse asiassa koskaan edes hirvinneet mennä tutkimaan. Mitä kauhuleffakamaa sieltä olisikaan löytynyt! Narnian oveksi sitä kutsuimme. 

Kaivuri rouhaisi tuon saunan paikoiltaan, kaivoi ylös uima-altaan reunat ja pohjan ja rojautti tuon maakellarin läjään ja kaapi paikat tyhjäksi. Ja mikä ilouutinen meitä odottikaan tontilla: monttu! ISO monttu! Aikanaan kalliota on jo louhittu huomattavasti enemmän, kuin mitä alunperin osasimme arvella ja louhittavaa paljastui vähemmän, kuin mitä pelkäsimme. Pelkkää säästöä siis! Tervetuloa kivitasot ja lankkulattiat :)

Tältä tontilla näyttää juuri nyt:

Monttu tontilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti