torstai 11. syyskuuta 2014

Habitaren tuliaisia yläkerran vessaan

Piipahdin tänään Habitaressa pienellä esitiedusteluretkellä. Teemme sinne täysiskun rouva Sinisen kanssa lauantaina, mutta kävin vähän tekemässä tunnusteluja työjuttujen merkeissä etukäteen.

Vaikka tulevista taloista kertookin vain monttu kalliossa, niin yksi paikka talossa on päässäni ollut jo pitkään selkeä. Yläkerran wc. Sen fiilis ja sisustus on ollut alusta asti selvää. Habitare antoi vastauksen (toiseksi) viimeiseen kysymykseen tuon wc:n osalta: seinämateriaali(t).

Wc:n lähtökohtana oli pronssikoristereunainen peli, jonka kehyksen on isäni aikoinaan tehnyt. Olin jo kauan sitten päättänyt, että sen paikka seuraavassa asunnossamme on vessan seinällä. Kuin itsestään sen taakse piirtyi mielikuvaksi seinä, jonka pinta on betonimainen. Sen pintamateriaali on ollut kovasti hakusessa. Lattiaksi on valikoitunut antrasiitinharmaa laatta ja 2 muuta seinää saavat valkoisen laattapinnan. Kattoon ripustetaan koristepeilin kaveriksi kristallikruunu (jonka asennuskorkeudessa oli jotain huomioon otettavaa, jonka jostain kuulin ja jota en enää muista, näppärää!).

Habitaressa hengailin pitkään Belle Artin ständillä. Sinne oli monenkin pintamateriaalin puolesta asiaa, mutta niistä sitten myöhemmin, mutta nyt löysin betonimaisen seinäpintamateraalin, joka oli juuri sitä mitä olin etsinyt: kalkkilaasti Marmorino Tintoretto. Betonin oloinen, mutta kalkin pehmeä ja pieni himmeä kiilto, joka on saatu aikaan pronssiglitterillä. Kuulostaa överiltä, mutta ei ollut ollenkaan bling blingiä.

Harmaita hiuksia on tämän pikkuvessan osalta aiheuttanut myös lavuaari ja allaskaappi. Millaiset tähän suunnitelmaan sopivat? Ei vielä mitään hajua. Liian krumeluuria ei kuitenkaan saisi olla. Ideoita otetaan vastaan!

Siinäpä taitaa olla talo Punaisen sisustusrevittely suoritettuna. Vessa! Lopputalo onkin sitten jotain hillitympää ja neutraalia. Jos ikinä sinne asti päästään. Habitaresta ehkä vielä lisää myöhemmin, jos lauantain tehoiskustamme jotain dokumentoitavaa kertyy.

Yläkerran bling bling -wc
Yläkerran wc sellaisena kuin sen nyt kuvittelen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti