torstai 7. elokuuta 2014

Purkulupa tuli, kohta rytisee... tai ainakin vähän rapisee

Kesäkuun alussa haimme rakennusvalvonnasta purkulupaa tontilla sijaitsevalle vanhalle saunarakennukselle. Samalla luvalla pääsisimme tekemään tietä tontille. Tiehän on haittatie tontin myyjän oman tontin sivua pitkin.

Rakennusvalvonnasta sanottiin, että jos toimitamme hakemuksen asap silloin kesäkuussa, niin valvoja ehtii sen hyväksyä ennen kesälomaansa. No, kuuliaisesti haimme viivana naapurikuulemiset tätä varten ja saimme paperit nippa nappa, mutta ajoissa rakennusvalvontaan (vaikka aluksi näyttikin, ettemme papereita ehdi toimittaa). Vaan eipä kuulunut purkulupaa. Alkuviikosta Super-Pappa kainosti kyseli valvonnasta, että missäköhän lupa viipyy vai onko siinä ongelmia. Ja vastaus kuului, että moista hakemusta ei mistään löydy. No niinpä tietenkin!

Ilmeisesti asian perään kysely sai hakemuksemme tulemaan esiin piilostaan ja eilen saimme tiedon purkuluvan saamisesta. Paperit tulevat postissa perässä. Luvan turvin voimme siis aloittaa tonttitien raivaamisen ja saunarakennuksen purkamisen. Vihdoinkin tontille pääsee edes teeskentelemään tekevänsä jotain. Asiat etenee!

Halusimme aloittaa tonttitien tekemisen mahdollisimman ajoissa ennen rakennuslupaa, sillä se on, kuten tästä kuvasta näkyy, hieman haastava homma. Kun tie on etukäteen tehty, päästään sitten heti varsinaisen rakennusluvan tultua purjehtimaan isoilla koneilla kuninkaallisesti vilkuttaen tontille. 

Haittatie, rasitetie
Tästä pitäisi lähteä meidän tie

Yläkuvassa vasemmalla näkyvä varastorakennus on niin lähellä tietämme, että todennäköisesti sen viertä pitkin pitää rakentaa tukimuuri. Eikä tuo 2,5 metriä korkeä kivitukimuuri tien alun edessäkään hommaa helpota. 

Purettava saunarakennus
Purettava sauna ja sen edessä uima-allas

Saunarakennuksen purku on todennäköisesti helppo homma, mutta sen edessä sijaitseva vanha, vuosikausia käyttämätön kallioon louhittu uima-allas kätkee sisuksiinsa muutaman kuution jotain nestemäistä, jossa killuu kaikkea mäyrää pienempää "staffia". YÄK! Mitenkähän se tyhjennetään? Tänne on turha äyskärettä tarjota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti