keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Jouluksi saunaan

Juu ei. Vaikka vauhtia raksavuotena pidettiinkin, niin eihän se ihan loppuun asti valmis ollut, kun muutto koitti. "Pikkupuuhaa" on jatkettu ja viimeinen isompi ponnistus meillä Punaisen puolella alkaa olla ihan pian maalissa. Eli sauna.

Lasimiehen vierailua vielä odotellaan, mutta muutoin alkaa olla melko valmista.

Löylyhuoneen puolelle valikoitui lopulta seiniksi mustat Malerin vaneripaneelit. Lauteita pohdin pitkään ja vaihtoehtoina on ollut kaikenlaista tummasta radiatamännystä lämpöleppään, mutta lopulta meille rantautui laudepuut 20 cm leveää haapalankkua. Kiuas on Tulikiven Sumu. Kiukaan takana on Aitokiven kivilaattaa.

Mahler vaneripaneeliSelkänojien takana ja katossa ledivalot ei ole vielä paikoillaan, jos niitä ihmettelette. Niiden mukana tuli väärän kokoset "jotkut rinkulat" ja ne odottavat "jotain toimenpiteitä". Samoin ilmastoinnin rinkulat tököttävät vielä tuolta katosta ja odottavat, että allekirjoittanut ottaa maalipurkin käteen ja maalaa ne mustiksi.

Mahler vaneripaneeli Suomen Tervaleppä haapalankkulaude

Mahler vaneripaneeli Suomen Tervaleppä haapalankkulaude

Tulikivi Sumu


Lauteiden haapa oli ihanan ihanan vaaleaa alunperin, se väri näkyy tuossa yläpuolella kuvassa poikkipuussa, mutta kun niille levitettiin saunasuoja, niin väri lähti kellastumaan. Se vähän harmittaa, mutta toivon, että kun suoja vähän kuivahtaa, niin keltaisuus hälvenisi. Tuota mustaa seinää vasten nimenomaan halusin kylmän kontrastin. Työn alla on vielä myös tuohon ovelle porrasjakkara.


Pesuhuoneen puoleisen seinän takaa piilosta lauteen alta löytyy myös vesihana. Eipä tarvitse könytä kesken löylyjen mihinkään jos loppuu löyly- tai juomavesi.

Mahler vaneripaneeli Suomen Tervaleppä haapalankkulaude

Alkuvaiheen suunnitelmissa lauteisiin oli tulossa tolppajalat ja niihin oli jo materiaalitkin hankittu, mutta ne näyttivät ihme jakkaralta, joten se idea hylättiin ja jalat tehtiin samasta laudelankusta.

Mahler vaneripaneeli Suomen Tervaleppä haapalankkulaude

Mahlerin vaneripaneeli on kyllä ihan mielettömän hienoa. Tästä kuvasta ehkä saa käsityksen tuosta kauniista puunsyykuviosta, joka siitä valossa heijastuu. Vaikka onkin ihan mattapintainen.

Kaksi Savua sauna

Kaksi Savua sauna

Pesuhuoneen puolella kaikki on seinän lasihyllyjä vaille valmista.


Pukuhuoneen puolellakin on päästy siivoaman kun puutyöverstasvaihe saunalta on ohi ja pääsen pikkuhiljaa miettimään tuonkin nurkan sisustusta tarkemmin.


Tuolta nurkan takaahan pääsee sitten ovesta ulos vilvoittelemaan. Enpä älynnyt nyt sieltä kuvaa napsia, joten tässä vanha jostain loppukesän ajoilta.

Eli etenee etenee. Ihan kohta saunotaan :)10 kommenttia:

 1. Oi näyttää tosi hyvältä! Erityisesti tuo musta paneeli. Mikä se on tarkalleen? En löytänyt vastaavaa Malerin sivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, sorry nyt käy vähän hitaalla tämä blogivastailu. On ollut hieman raksaväsymystä ilmassa kaikilla saroilla :) Meille tuo musta paneeli tuli vähän etukäteen Malerilta. Kun oli vasta testivaiheessa. En osaa sanoa onko nyt tullut jo tai ihan juurikin tulossa ihan normaalisti myyntiin. Heiltä kannattaa sitä kysäistä jos ei sivuilta löydy.

   Poista
 2. Onpas hauska- meillä melko lailla samalla mallilla. Syksy paiskittiin (tai mies lähinnä) ulkovuoraustöitä ja sitten ollaan viimekuukaudet hitaasti raksailtu täällä sisällä ja meillä myös nyt sauna odottaa lasituksia - ja lauteita.

  Upeat nuo mustat seinät!! Hieno kokonaisuus! Mukavia joulusaunoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Joulusaunaan päästiin ja löylyt todettiin useammankin saunanirppanokan toimesta hyviksi! Kannatti siis hyvää odottaa :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää saunaosasto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä nyt on saunottukin. Kuukaudessa varmaan useammin kuin 5 edelliseen vuoteen yhteensä. On sillä vaan väliä minkälaisessa kopissa sitä hikoilee :)

   Poista
 4. Kertoisitko saunan mitat? Näyttää sopivan "kompaktilta".

  VastaaPoista
 5. Kertoisitko saunan mitat? Näyttää sopivan "kompaktilta".

  VastaaPoista
 6. Todella kauniin ja idyllisen näköinen sauna tuli! Ihastuin ehdottomasti valintaasi kylmän kontrastin kanssa noissa lauteissa. Hyviä löylyjä!

  VastaaPoista
 7. Kuinka olette saunan selkänojan kiinnittäneet?

  VastaaPoista