tiistai 2. syyskuuta 2014

Stop the press... julkisivut on julkistettu!

Vimmatun viilauksen jälkeen talo Sinisen ja talo Punaisen julkkarit ovat valmiita julkaistavaksi. Blogin pääkuvasta pääsette kärryille minkälaista torppaa kallion laelle kohta (toivottavasti) alkaa nousta. Mitäs tykkäätte?

Arkkitehtimme Sirpa lupasi vielä lupahässäkän jälkeen hienommat kuvat käyttöön, mutta nyt pärjättäneen hetki näillä. Rakennuslupahakemus jätetään näillä näppäimillä ja annetaan arkkitehdin lapioida ne paperit kuntoon ennen paraatikuvien viilausta. Lupaviilausten jälkeen lupaamme myös esitellä sisätilojen pohjia ja toivottavasti pian myös keittiöiden ratkaisuja. Ne on vielä pahasti kesken.

Viimeisen viikon aikana asiat on jälleen tuntuneet etenevän huimasti. Viikon sisällä super-Pappa on valinnut puolestamme (luojan kiitos) lvi- ja rakennesuunnittelijat. Sähkösuunnittelija löytyi lähipiiristä. Arkkitehdin kalenterista löytyi aikaa toimia myös pääsuunnittelijana ja vastaava mestari löytyi jo kesäkuussa myös lähipiiristä. Alkutaipaleen asiantuntijat alkavat olla siis kasassa ja se on tapahtunut uskomattoman vähällä hammasten kiristelyllä. 

Kivi- ja talopakettitarjouksia saimme vastaavan mestarin avulla kiitettävän määrän (7 kpl) ja urakkatarjouksia toisen samanmoisen. Super-Pappa ja vastaava mestari perkasivat tarjoukset ja heidän kanssaan päädyimme valitsemaan talojen runkomateriaaliksi Weberin Leca Design -harkot. Muurattavia harkkoja suositeltiin talvea vasten aloitettavalle rakentamiselle ja sellaiset valitsimme. Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että hajonta hinnoissa oli suurempi kuin olimme odottaneet. Kun raksa-ammattilaisemme olivat tehneet tarjouksille ruumiinavauksen, lisänneet, poistaneet, täydentäneet ja viilanneet tarjouksista vertailukelpoiset oli vesikattotoimitusten hinnoissa kalleimman ja halvimman välillä eroa (urakat mukaan lukien) yli 80 000 euroa. Per talo. En ole millään muotoa raksa-ammattilainen (olitteko yllättyneitä?), mutta se kuulostaa aika paljolta. 

Ammattiukkomme päättivät myös, ihan budjettisyistä, käyttää omaa osaamistaan maksimaalisesti ja meille ei tule mitään valmista vesikattotoimitusta, vaan materiaalit tilataan ja kilpailutetaan itse. Mistä ja miten? Jätämme ammattimiesten hoidettavaksi. 

Urakoitsijaa ei vielä ole valittu, mutta sekin tapahtunee lähiviikkoina. 

Tontilla on menneet kaksi viikkoa jyristellyt kaivinkone, joka on saanut aikaiseksi tien perille saakka ja saanut jyrättyä tontilla sijainneen vanhan saunan ja pilkkonut silkkeeksi uima-altaan. Altaasta jouduttiin pumppaamaan melkoinen määrä epämääräistä liejua ja onkimaan yksi kuollut kissa. Urgh!

Helpotukseksemme haittatien pohja ei ollutkaan kalliota vaan koko matka itse tontille asti oli täyttömaata ja lohkareita. Ei senkään tonkiminen ilmaista ole, mutta joka säästetty louhintakuutio on nyt kotiin päin. Itse tontilta sitä kalliota joudutaankin sitten pamauttelemaan sellaiset määrät, että heikompaa hirvittää. 

Olemme myös menneellä viikolla vierailleet tulevan naapuri-rouvan kanssa valaistussuunnittelijan pakeilla, mutta laitetaan siitä ihan oma postauksensa pikapuoliin.

EDIT: Lisää kuvia kuvat-sivulla. 

3 kommenttia:

 1. Moi, aikamoinen projekti 3D-kuvan mukaan, oletko halukas antamaan jotakin hintahaarukkaa projektillenne / perhe?
  Näyttää monimutkaiselta ja kalliilta.

  VastaaPoista
 2. Heippa! Kuva antanee suureellisemman vaikutelman, kuin mitä todellisuus on. Neliöitä per talo on jonkun verran alle 200 ja mitään erityisen kalliita ratkaisuja siellä ei ole. Tuosta kuvakulmasta ehkä näyttää, että mutkaa ja kulmaa olisi enemmänkin, mutta aika suoria linjoja siellä lopulta seinät on. Laitamme pohjat ja sitä budjettihahmotelmaakin vähän myöhemmin, kun rakennesuunnittelun yhteydessä on tarkempia lukuja laskettu.

  VastaaPoista
 3. Näistä tulee näyttävä pari!

  VastaaPoista