torstai 18. syyskuuta 2014

KABOOM

Tänään pamahti! Louhintaluvan tullen tontilla alkoivat räjäytystyöt saman tien. Ja jatkuvat arviolta noin kolmisen viikkoa. Toivottavasti naapureilla kestää hermot.

Tontilla pyörivät jokapaikanraksamies ja panostaja. Opimme tänään, että homma toimii jotakuinkin niin, että kallioon porataan reikiä, sinne työnnetään muovitötteröissä "dynyä" noin 20 tötteröä kerrallaan, räjähteen kaveriksi laitetaan nallia, putkiloihin vedetään paukkulangalla eli sähköjohdolla sähköt, päälle heitetään rengaskumeja, poistutaan takavasemmalle, huudatetaan pahaäänistä pilliä, pannaan silmät kiinni ja painetaan nappia. KABOOM! Ja pölyn ja dynamiitin pahan hajun hälvettyä tarkistetaan vahingot. No ei, vaan asialla on ammattimiehet ja vahingot kuulemma jäävät dynyn pahan hajun tasolle.

tontin räjäytyksen tuloksena louhetta

tontin räjäytyksen tuloksena louhetta


tontin räjäytyksen tuloksena louhetta
tontin räjäytyksen tuloksena louhetta

dynamiittitötterötlouhintapäivän tuloksia

2 kommenttia:

  1. Varmasti ihanaa, kun tontilla tapahtuu jotain niin konkreettista! Sitä meilläkin odotellaan...

    VastaaPoista
  2. Voi kyllä! Vaikkei muuta kun kärräiltäisiin maata tontilla edes takaisin, niin on ihanaa, että jotain tapahtuu :) Luonteet kun on kovin kärsimättömiä täällä päässä eikä "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" ole lempisanontojamme! Onneksi maksetut miehet hoitaa sen puolen...

    VastaaPoista