tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vielä kerran pojat: keittiö

Keittiöhän meillä on jo valittu hyvissä ajoin ja siitä on sitä ja tätä blogissakin höpisty, mutta otin vielä kerta kiellon päälle yhden erän tatamilla Puustellin suunnittelijan kanssa.

Keittiö on ollut muodoltaan ja peruskuvioiltaan hyvinkin selvä, mutta joku sen materiaaleissa vielä jäi vaivaamaan, enkä ollut täysin tyytyväinen suunnitelmaan. Alkuperäinen ideahan oli musta runko, jossa Puustellin Miinus-malliston mustaksi petsatut koivuovet. Saareke oli valkoinen ja samoin ainoa seinälle tuleva yläkaappi. Kuva löytyy täältä. Tasojen materiaali ja väri oli vielä vähän auki.

Ajan kanssa kuitenkin nuo alun perin kevennykseksi ajatellut valkoiset alkoivat tuntua irrallisilta ja lopulta tuo seinähylly alkoi näyttää silmissäni siltä, että "rahat loppui kesken ja hain seinäkaapin Ikeasta". Eli eikun Puustelliin ja vielä veivaamaan. Riivasin jo syksyllä hintatinkauksellani Vantaan Puustellin henkilökunnan hulluuden partaalle, mutta kyllä he vielä päästivät sisään ja viilaamaan suunnitelmaa.

Ja voilá, nyt näyttää harmonisemmalta ja paremmalta. Kaikki rungot on nyt mustia, ovet mustaa Miinusta, yhden yläkaapin ovi uv-suojattua koivua, tasot valkolakattua/öljyttyä massiivikoivua (se tulee puusepältä, Puustellilta ei saanut valkolakattua) ja sokkelit rosterin tapaista harmaata. Nyt keittiössä on vain kolme väriä: musta, koivu ja rosteri kodinkoneissa ja sokkeleissa.

Nyt näyttää siis tältä:

Puustelli Miinus-keittiö

Puustelli Miinus-keittiöPuustelli Miinus-keittiö


Puustelli Miinus-keittiö

Edit: ja ainiin. Otin yhden Miinus-oven mukaani laattavalintoja varten ja autosta noustessani huitasin sillä ovella itseäni silmäkulmaan. Auts! Jos siis huomenna herään silmä mustana, niin syyllinen on ihan oi-ke-as-ti keittiön ovi :D


8 kommenttia:

 1. Ja hyvältä kyllä näyttääkin! Hyvä kun jaksoit veivata. Vai oliko se vielä tässä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti oli :D On tuota veivattavaa sielä sen verran vähän siellä ja täällä, että nyt saisi tämä keittiö olla jo tässä. Mutta vannomaan en mene... ;)

   Poista
 2. Meille on tulossa keittiö mustilla yläkaapeilla ja valkoisilla alakaapeilla+saarekkeella. Juuri tänään havahduin ihmettelemään, et hetkinen siis miksei kaikki kaapit oo mustia? Ihanan täydellisiä mattamustia? What's with the white?!
  En vielä tiedä miten esitän asian johtoportaalle, mutta jotain on suunnitelmille tehtävä jos en nopeasti tästä tokene :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi juuri noin fiilisten kanssa. Onneksi meillä keittiön suhteen olen itse korkemmalla siellä johtoportaikossa ja nämä muutokset meni vähän niin kuin ilmoitusluontoisena asiana läpi ;)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää, tulee hieno keittiö :) Pakko myöntää, että tuo sokkelin erivärisyys pisti hymyilyttämään. Se on nimittäin jännä juttu, miten sokkellin värityksellä voi vaikuttaa keittiön kokonaisilmeeseen. En usko että moni tätä asiaa edes miettii. Meillä keittiön sokkelit ovat tuota koivua, ja se jotenkin "nostaa" keittiötä. Kokonaisilme ei ole niin raskas tai tumma kun kyseessä on musta keittiö, kun sieltä lattianrajasta löytyy jotain muuta kuin mustaa.
  Makuasioita nämäkin, mutta minä tykkään :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee tuo lattia sellaista rosterin/betonin harmaata laattaa ja ajateltiin, että nuo rosterisokkelit laittaa keittiön "leijumaan". Koitettiin niitä pelkkiä mustiakin, mutta niin kuin sanoit, niin tuli raskas olo. Olen kyllä nyt tosi tyytyväinen :)

   Poista
 4. No niin, kyllä se jossain vaiheessa lyödään lukkoon ;) kaunis on. Itse olen myös tapaamassa puustellin myyjän tiistaina ja jatketaan hänen kanssaan siitä mihin ollaan keittiömaailman myyjän kanssa jääty. Toivon todella uusia ideoita ja vahvaa näkemystä, että omatkin ajatukset hieman selkeytyisivät. Ja enpä ollut ajatellut koko sokkeliasiaa! Kiitos vinkistä siis :)

  VastaaPoista
 5. Wautsi wau, näyttääpä hienolta... Tervetuloa savusa - eiku keittiöön! Onneksi on painetta tilillä ;)

  VastaaPoista