maanantai 9. maaliskuuta 2015

Raksaviikko 14 - katto peitossa, alakerran lattia valettu ja yläkerta etenee

Kuten viime viikonlopun sisustusahdistuksen lomassa mainitsinkin, niin vaikka rouvalla jumittaa ja päässä suhisee, niin onneksi työmiehet jatkavat rivakkaa toimintaansa raksalla. Jumitustunnelin päässä näkyy muuten jo valoa, mutta olkoot se erillisen postauksen arvoinen asia. Kiitos vaan kaikille vinkkejä antaneille. Mutta kerrataan nyt viikon raksahommat...

Alakerran lattia valettiin viikko sitten ja kuivuu nyt muovien alla rauhassa.

Kaksi Savua: alakerran lattiavalu
Viime viikon eli raksaviikon 14 aikana on pääosin ostomiehet puuhailleet katon parissa. Katolle on ilmestyneet muovit, ruoteet ja räystäslaudoitukset. Harjan kattotuolien välit on tilkitty huolellisesti verkoilla, jotta lähiseudun fauna, eli kaikenkarvaiset eläimet eivät ryhdy vuokralaisiksi katollemme. Katolta puuttuu enää puhallusvillat ja pellit.

Kaksi Savua: kattotuolit, muovit ja tuulensuojalevyt

Kattotuolit, muovit ja tuulensuojalevyt
Tänä viikonloppuna herra Punainen on puuhannut yläkerrassa eli mitannut ja merkinnyt läpiviennit vesi- ja viemäriputkille yläkertaan. Pyykkikuilulle ja sähkökaapeleille tulee omat reikänsä, pyykkikuilu yläkerran eteisvarastosta alakerran kodinhoitohuoneeseen ja sähköpiuhat sähkökeskuksesta alakerrasta ylös. Pientä tuskailua on herra Punaiselle tuottanut työvälineet, sillä kun vasenkätinen työmies joutuu käyttämään oikeakätisille tarkoitettuja työkaluja ei homma aina ole kätevimmästä päästä. Lisäksi oman työn listalla on ollut yläkerran roilotus eli lisää kummituseläimiä seiniin.

Ostomiehistä viikonlopputöissä oli muutama ja muun muassa yksi työmies mittasi ja siisti ikkuna- ja oviaukkoja, että ovat oikeissa mitoissa. Ikkunat tulevat viikolla 12. Ostomiesten tekosia on myös yläkertaan ilmestyneet porraskuilun muurattu kaide ja yksi väliseinä porraskuilun kyljessä. Nämä siis muurattiin ennen lattian valua (joka tapahtuu viikolla 12), ilmeisesti ettei betoni hujahtaisi tuonne porraskuiluun, mutta loput väliseinät sitten normaalissa järjestyksessä lattiavalun jälkeen. Kaikki meidän väliseinät muurataan harkoista.

Porraskuilun kaide ja yksi väliseinä


Parvekkeen katto on peltiä vaille valmis ja telineet purettu ja odottavat palautusta. Parveke tehdään loppuun eli lattia ja kaiteet sitten joskus kesällä. Lasitus saanee odottaa seuraavaa kesää... tai sitä seuraavaa... tai sitä seuraavaa.

Parvekkeen katto odottaa pellitystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti