keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Tehosteseinä, hot or not?

Talon pintojen pohdinta on sellaista aaltoliikettä. Välillä seiniä ja sisutuksia tulee mietittyä enemmänkin ja sitten menee viikkoja, ettei aiheelle jaksa uhrata juuri ajatustakaan. Nyt ollaan taas aallonharjalla ja pohdin kiivaasti eri tilojen pintoja.

Tapettihommiin olin ajatellut ryhtyä todella maltillisesti. Lähinnä aikuisten makuuhuoneeseen ja ehkä eteiseen (ja ehkä alakerran aulan seinään... hah, eli siis aika moneen paikkaan) olin alunperin tapettia ajatellut ja nimenomaan tehosteseinähengessä. Vaan nytpä sitten iski epäusko, että kuinka pitkään tehosteseinät enää on "tätä päivää", kun niitä on niin monta vuotta ja ollut? Eipä silti, itselleenhän sitä taloa ja kotia tekee, mutta kyllä tietyt asiat alkaa sitten näyttää jossain vaiheessa itsestäkin ihan kasarilta. Kuten esim. kylpyhuoneen laattojen krumeluurit boordinauhat. Yäk!

Kukas trendiguru sen nyt osaisi sanoa, että jos nyt kesällä 2015 räväytän makuuhuoneen seinään mustan tehostetapetin, että onko se vuoden päästä jo ihan "so last tuesday"?

Tunnelma, jota makuuhuoneeseen haen, on jotain tämän tyyppistä.

Kuva: pohjoinenvärisilmä.fi-sivustoltaMakuuhuoneeseen tehosteseinäksi tällä hetkellä on kaksi vaihtoehtoa. Vasemmanpuoleisen tapetin kanssa suunnittelin ikkunaseinän maalaamista tuolla tumman harmaalla, joka kuviosta löytyy ja 2 muuta seinää tuolla vaalean beessillä, joka on poimittu tapetin pohjaväristä. Toinen vaihtoehto olisi sitten tuo oiken puoleinen musta. Luonnossa se on ihan umpimusta ja tuo kuvio saman musta, mutta kiiltävä. Sen kanssa ei vielä ole valjennut, että mitä väriä muut seinät olisi, vaiko ihan valkoista. Räpsäisin kuvat tapeteista kaupassa, joten siitä vähän köppöset värit näissä.

Vasemman puoleiseen vaihtoehtoon seinien värit löytyisivät ihan täydellisesti ja näppärästi Tikkurilan Kaunis Koti -värilastusta numero 54. Vasemmalta tuo tumman harmaa ja toiseksi oikealta beessi.

Tikkurilan Kaunis Koti värilastu 54

Yksi tehosteseinä, joka väkisinkin meille vuosien haaveilun jälkeen tulee, olkoonkin sitten kohta kuinka kasaria ja niin to-del-la-kin nähty ihan joka blogissa, mutta klassikko Cole & Son woods meille johonkin tulee. Mihin, se on vielä vähän auki, mutta sitä laitetaan, vaikka väkisin! Ehkä eteiseen, jossa se olisi heti esillä ja arvoisellaan paikalla, ehkä alakerran porrasaulaan, jossa se olisi myös näkyvällä kulkureitillä tai sitten saunapukuhuoneeseen, jossa se taas toisi vähän rantakoivikkoa saunavilvoitteluun. Katsotaan mihin se lopulta päätyy. Uskoisin, että kun sisäseinät saadaan paikoilleen ja tilat alkaa hahmottua, niin nämäkin kuviot asettuvat paikoilleen.

Cole & Son Woods


Mutta se alkuperäinen kysymys: onko suurikuvioiset tehostetapettiseinät vielä hot vai ihan justiinsa not?


6 kommenttia:

 1. Who cares? Siis toisten mielipiteistä tai jostain aikakausista... Itsellennehän taloa teette. Me ainakin noudatettiin just omia mieltymyksiä - ja vaimon tarkkaa värisilmää. Saatiin meille viihtyisä koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on justiinsa niin, että itselleen sitä tekee. Mukava silti kuulla, että miten muut nämä sisustushommat näkevät :) Aika tarkka rouva täälläkin päässä näitä pohtii... vaan vielä on niin pirun paljon pohdittavaa!

   Poista
 2. Kaikki mikä miellyttää omaa silmää on Hot. Itsekin olen suurten kuvioiden (ja Woodsin) ystävä. Kahdessa edellisessä asunnossamme on ollut tismalleen sama suurikuvioinen tapetti. Valitettavasti kyseisen tapetin valmistus on lopetettu ja kun mikään muu ei oikein sykähdyttänyt samalla tavalla, päädyin vaihtamaan kokonaan tyyliä. Uuteen kotiin tulee vaakaraitaa tehosteseinälle. (Tosin haasteena on vielä saada laitettua ne tapettivuodat vaakaan sinne seinälle... :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ette sentään koittaneet höyryttää niitä vanhoja mukaan lähtiessänne? :) Klassikkot ja nuo tuollaiset design-tapetit on siitä hyviä, että niitä saa pitempään. Vaan onpa hintakin aika klassikko!

   Poista
 3. Meillä on tyttären huoneessa yhdellä seinällä hänen haluamansa tehosteseinä, ja toinen on vanhempien makuuhuoneessa. Jälkimmäinen on jo versio nro2, koska ensimmäinen revittiin alas, ja sitten laitettiin vähän maltillisempaa tapettia tilalle... (sorry, ei ole kuvia tällä kertaa omasta blogistani)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just tuota tässä kaiken valinnan pakon äärellä miettii, että jos jotain oikein repäisee villiä, niin sitten ollaan jo kohta repimässä niitä alas. Välillä meinaa aina uskoa loppua kun sitä valittavaa vaan riittää ja riittää :)

   Poista