sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Melkein tuli kaatopaikkabetonia

Lauha keli on suosinut meitä ja talvirakentamisen karikot on toistaiseksi väistelty yhtä lukuun ottamatta. Yhtenä lumisadeyön jälkeisenä aamuna tällä viikolla saimme puhelun raksalta, että ontelolaattavaluun betonia tuova rekka ei pääse lumista mäkeä ylös. Herra Punainen oli kyllä käynyt kukonlaulun aikaan oman tonttimme pihatien lumityöt tekemässä, mutta tontille johtaa kaupungin tie, joka on suht jyrkkä mäki, eikä sitä oltu aurattu. Onni onnettomuudessa herra Sinisellä on tutuntutuntuttu, joka tekee lumiauraushommia ja vielä isompi onni, että hän sattui olemaan järkietäisyydellä tontistamme ja kiirehti apuun. Betonirekan kuski nimittäin sanoi, että puoli tuntia ja rekallinen "kuraa" on kaatopaikkakamaa. Pikkuisen meni jännäksi... 

Tästä sitten selvittelemään, että minkä takia tietämme ei ylipäätään ollut aurattu, vaikka se on ihan päätien sivutie eikä missään huikankuukassa, vaan pääkaupunkiseudun keskeisellä asuinalueella. Rouva Sininen kyseli viskaalilta jos toiseltakin ja saimme vastauksen, että voimme toki pyytää tiemme nostettua kiirellisempään aurausluokkaan rakentamisen ajaksi, jos maksamme tästä jonkun maksun. Siinä kohtaa tältä rouvalta meinasi taas mennä kuppi nurin. Niin paljon kun me tämänkin kaupungin jos millekin virastolle ties mitä maksuja maksamme ja kiinteistöverot siihen päälle, niin olisi vähintäänkin kohtuullista, että tiet aurataan puoleen päivään mennessä ilman mitään lisämaksuja! No, asian selvittely on vielä kesken ja siihen asti kriittisten aamujen lumityöt tilaamme itse aurauspalvelusta, kaupungin tielle, Helsingissä, 2010-luvulla!! *laita tähän itsellesi sopiva kirosana*

Tällä viikolla molempien talojen ontelolaatat on valettu kiinni peitetty kuivumaan. Talo Sinisessä on tehty sokkelin vesieristeet loppuun. Molemmissa taloissa on myös valmisteltu toisen kerroksen muuraamista ja pystytelty nurkkaohjureita (liekö tämä oikea sana...) eli noita kuvissa näkyviä pystylautoja. 

Talo Punainen ensimmäisen kerroksen ontelolaattavalut kuivumassa
Talo Sininen ja talo punainen odottavat toisen kerroksen muurausta
Lisäksi taloihin on teknisen tilan seiniin asennettu vesipisteet nyt kun ne kohdat taloissa saadaan pidettyä jo plussan puolella. 

Vesipiste


Kävimme kuikuilemassa talon sisällä ja tässä vaiheessa se tuntui ilman yhtä kantavaa sisäseinää lukuun ottamatta avoimena tilana pieneltä! Mietin, että millaista rotanloukkoa tässä ollaan tekemässä. Itseäni viisaammat kuitenkin kertovat, että kun sisäseinät tulevat ja huoneet alkavat hahmottua, niin kokokin alkaa tuntua suuremmalta. Toki tässä ei mitään linnaa olla tekemässäkään. 

Talo Punaisen alakerta. Neiti Punainen oman huoneena oven tietämillä mittailemassa tiluksiaan. 2 kommenttia:

  1. Itse en ole ainakaan valmis maksamaan lisää siitä että tiet on aurattuna jokapäivä puoleenpäivään mennessä.... Helsingissäkin on tällähetkellä noin 5000 katua ja 1100 kilometriä akuutisti aurattavaa katuverkkoa. Siitä vaan laskemaan montako auraa tarvitaan että kaikki saadaan puhtaaksi kun lunta tulee muutaman kerran vuodessa enemmän.

    VastaaPoista
  2. Hui, onpas teillä ollut tilanne siellä. Onneksi selvisitte säikähdyksellä ja toivottavasti aurausasiakin kääntyy vielä parhain päin.

    Meillä ei ole vielä rakentaminen edes alkanut, mutta kun naapuritalot kohosivat meidän tontin viereen, niin kauhusta kankeana mietin, että miten ihmeessä tuohon pienelle pläntille muka enää mahtuu meidän taloa laittamaan :)

    VastaaPoista