keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Talo Sininen ja Talo Punainen valittu

Arkkitehtivalinta tehtiin niin kuin kaikki muukin tässä projektissa on tähän asti tehty, fiiliksen perusteella ja ripeällä tahdilla. Yksi potentiaalinen nuori ja moderni arkkitehtituttu ilmoitti jo heti kättelyssä, että hänellä ei aika riitä kahden talon suunnitteluun tässä aikataulussa (nyt heti heti!), yksi perinteisesti hinnoitteli itsensä ulos ja lopulta päädyimme fiiliksen pohjalta (ja tietysti vähän vilkaisimme lompakkoakin) Sirpaan Arkki-D-toimistosta. Arkki-D:n referenssit näyttivät juuri siltä, mitä mekin olimme ajatelleet ja kustannusarviokin oli juuri meille sopiva. Eikun arkkitehti tontille ja hommiin!

Pari päivää tonttikäynnin jälkeen raahasimme fiiliskansiomme arkkitehdin toimistolle ja vuodatimme toiveemme hänelle. Meidän listalta löytyy mm. seuraavaa:

  •           Isot ikkunat, paljon valoa
  •           ISO olohuone, korkeaa tilaa
  •           Avoin keittiö ja sen yhteyteen ruokailutila, tila auki olohuoneeseen
  •           Neliöitä voi nipistää vanhempien makuuhuoneesta, kuka siellä muuten aikaansa viettää muuten kuin nukkuen – kunhan siis sänky mahtuu
  •           Vaatehuoneet joka makuuhuoneen yhteyteen
  •           Alakertaan tyttären huone ja sauna/pesutilat ja vierashuone
  •           Harrastehuone, johon mahtuu kangaspuut
  •           Ei autotallia, katos riittää. Autotallista tulee kuitenkin vain romuvarasto.
  •           Iso avoterassi ja myös katettua ulkotilaa sateen varalle

Aika perinteistä siis. Mutta sitä kai se arki ja talon rakentaminen järkevällä budjetilla on. Ystäviemme lista näytti jälleen kerran hämmentävän samanlaiselle, paitsi, että he tarvitsevat enemmän makuuhuoneista pääluvun ollessa suurempi ja vierailevien isovanhempien vierashuoneen vuoksi.

Ensimmäisenä tehtävänä arkkitehdillä kuitenkin oli piirtää hallinnanjakokarttaluonnos lopullista tonttikauppaa varten. Koko tontin ollessa noin 1600 m2 meille siitä lohkeaa hallinnanjaolla 600 m2 + 600 m2 ja loppuosa jää myyjälle. Arkkitehti pyöräytti meille parissa päivässä useamman vaihtoehdon tontin jaosta ja sijoittelusta ja niissä talomassat vaelsivat pitkin poikin tonttia. Ja kuten yleensä, lopulta päädyttiin siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon. Talot tulevat rinteen suuntaisesti rinnakkain, jotta saadaan molemmille rinnetalot aikaiseksi.

hallinnanjakokartta, tonttijako

Siinä ne nyt ovat, talo punainen ja talo sininen.

Sulassa sovussa jaoimme tontinpuolikkaat keskenämme ja meille tulee talo punainen ja ystävillemme talo sininen.

Tonttijako ja nuo talomöhkäleet ovat tässä vaiheessa suuntaa antavia, mutta riittäviä hallinnanjaon perusteeksi pankkia varten. Kun pankki käyttää ostettavaa kiinteistöä lainan vakuutena tulee tämäkin jako tehdä ennen kaupantekoa, vaikka tässä tapauksessa olisimme mieluummin miettineet tätä asiaa, tavoistamme poiketen, vähän kauemmin ja jakaneet puoliskot kun talot ja niiden järkevä sijoittelu tarkemmin alkaa hahmottua.


Nyt alkaa tuntua vähän konkreettisemmalle se mitä tuli tehtyä kun sen näkee paperilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti