tiistai 17. kesäkuuta 2014

Puskasaha soi

Jo alkoi kärsimättömällä viikonloppuna kynnet naputtaa pöydän pintaa. Tontti on ollut meidän jo KOLME päivää, mitään ei tapahdu, päivät kuluu, rahaa palaa. Miten tässä nyt asiaa edistettäisiin?

Vaan ei aikaakaan kun super-Pappa laittoi projektin miesväelle viestiä. Lyhyesti ja ytimekkäästi: "tiistaina tontilla klo 11.00. t. Super-Pappa". Jes, nyt alkaa tapahtua!

Tänään täsmällisesti klo 11 miesväki kurvasi tontin nurkalle ja autoista purettiin hanskoja, lainakenkiä, moottori- ja raivaussaha, ruohotrimmeri, sahoja, saksia ja rajalankaa. Lisänä roimasti urakkahenkeä, jota Suomen juhannussäässä (+5 astetta ja räntäsadetta) tarvitaan. 

Isä punainen kävi varovasti kolkuttelemassa naapurin puolella ja esittäytymässä. Tässä oltaisiin nyt hommiin ryhtymässä. Ensimmäinen naapureiden kysymys oli, että ettehän vaan räjäyttele. No, tuota, räjäytellään. Ja paljon! Samalla selvisi, että naapurin alakerrassa radonluvut ovat koholla, joten meidän talot saavat putkistot alleen. 

Vesuri heilui ja saha lauloi sen verran tehokkaasti, että parissa tunnissa oli puskaa nurin aimoläjät ja ensimmäinen oksakuorma jo vietynä. 

ajotie, tontti
Alkutilanne: Koivun vasemmalta puolelta pitäisi alkaa tie tontille. Aika tarzan saa olla, että tuosta läpi puskee. 

Ajotie tontille alkaa aueta
Päivän lopputilanne: Nythän tästä pääsee jo marssimaan tontilleen ilman suurempia lepakkomiehen lentokykyjä. 


metalliaita
Pihalta löytyi muun roinan lisäksi ”miltei maatunutta” metallista piha-aitaa kymmeniä metrejä. Kovin oli tiukassa, kun ei lapiollakaan meinannut lähteä irti ruohikosta, vaikka aitatolpat olivat läpimätiä. 

Pitkin tonttia maanneet risukasat raahattiin oman tulevan tien ”sisäänajoon” ja innokkaimmat kiipesivät luomu-trampoliinin päälle pomppimaan. Ensin työ, sitten huvi. Muutama kuutio siistiä oksasavottakasaa jäi tontille odottelemaan poiskuljetusta. 

Aika näennäistähän tälläinen puskariehuminen vielä on, mutta pääsee tunnelmaan, että jotain alkaa tapahtua. Super-Pappa tiesi raivauksen helpottamaan tontin vaaitusta, joka onkin sitten vuorossa seuraavana. Vaaitus tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin mitataan arkkitehdille maanpinnan korot ja myöhemmin louhittavat massat. 

Päivän päätteeksi pään kääntyillessä talon korkuisen risuläjän ja punaisen pikkuauton välillä mietintään jäi jonkun puoli-ilmaisen raksapakun ja peräkärryn ostaminen puoliksi raksaporukan kesken, edes vaan vitsiksi. Tähän hätään lienee kuitenkin tarpeen tilata kunnon lava tai ahdistella jotakuta peräkärryn omistajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti