tiistai 20. toukokuuta 2014

Valkoinen kivitalo

Nyt tässä sitten kärvistellään ja odotellaan myyjän peliliikkeitä. On se kummallista miten muutamassa viikossa siirrytään täydestä nollatilanteesta (ei mitään ajatustakaan mistään taloista tai rakennuprojekteista) epätoivoissaan päivien laskemiseen ja kiemurteluun kuin mato koukussa myyjän vastausta odotellen.

Alusta asti on ollut selvää, että tontille, on se sitten tämä tai joku muu, nousee kaksi kivitaloa. Nykyinen asuntomme on tiiliverhoiltu rivitalo, jossa puuportaat paukkuu ja ohuiden seinien läpi kuuluu omat ja muiden elämisen äänet. Seuraava koti on kiveä, jossa ei portaat rytky ja äänetkin pysyy kurissa.

Ystäviemme kanssa istuttiin iltaa ja käytiin läpi kummankin joukkueen toiveita ja ajatuksia talojen suhteen ja huomattiin olevamme liikuttavan samoilla linjoilla ajatuksissamme. Edelleen, vaikka hirsitalo onkin vaihtunut kivitaloon.

Ulkopuolelta valkoista ja jotain tummaa, kenties tumman harmaata. Yksinkertaista ja selkeää, mutta joku "jippo" talossa tulisi olla. Ei pelkkä laatikko. Kaikkien toivelistalta löytyi isoja ikkunoita ja iso avoterassi. Lisäksi katettua ulkoterassitilaa, että kesän vesisateellakin voi ulkona kahvit juoda. Rinneratkaisua toivottiin molemmissa perheissä. Ja sehän ei tule toivetontilla olemaan ongelma vaan nimenomaan ainoa vaihtoehto.

Ihan samanlaisia emme taloista halua, mutta samanhenkisiä, selkeästi samalle tontille kuuluvia. Tontin myyjällä itsellään on omalla tontin puoliskollaan 30-luvulla rakennettu ja hiljattain kunnostettu todella kaunis funkistalo. Jos tuo tontti saadaan, niin talojen olisi hyvä myös "kesksutella" tuon alkuasukastalonkin kanssa.

Muun muassa nämä kuvat löytyivät molempien perheiden fiilistelykansioista.

Valkoinen kivitalo
Kuva: Jämera kivitalot

Valkoinen kivitalo Forte kivitaloilta
Kuva: Forte kivitalot

Valkoinen kivitalo WasaPlanilta
Kuva: WasaPlan

Näin isoja kartanoita me emme aio rakentaa, mutta näistä pääsee jyvälle, että millaista tässä lähdettäisiin hakemaan jos myyjä meidän tahtoomme taipuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti