tiistai 6. toukokuuta 2014

Haisee mun tontille

Pääsiäisen jälkeen koko porukka on todellakin ollut varovaisen innoissaan ja jopa tosissaan raksa-ajatuksissaan. Yhtenä iltana tungettiin penskat auton takapenkille ja ajeltiin vaivihkaa ristiin rastiin sen asuinalueen läpi, jossa tontti sijaitsee. Se alkoi heti tuntua meidän huudeilta. Meidän hiljaa edestakaisin hiipinyt tupaten täynnä oleva auto on nyt taatusti ikuistettu aika monen valvontakameran tallenteisiin epäilyttävien hiippareiden osioon.

Muutamana iltana uskaltauduttiin notkumaan sen tontin laitamilla, jonka takaa tuo myytävänä oleva osio pilkotti. Välittäjän kanssa on pääsiäisen jälkeen oltu yhteydessä ja ensimmäinen pettymys jo koettu. Myytävänä oleva tontti kokonaisuutenaan on niin kallis, että sen kustannusten jälkeen meillä on varaa korkeintaan työmaakoppiin ja ulkohuussiin sen laidalla. Myyjä on kuitenkin valmis pilkkomaan sen määräosiin, mutta niiden koot taas eivät sovi meille. Liian isoa ja liian pientä.

Täällä pääkaupunkiseudulla se on sanomattakin selvää, että tontit on pieniä, mutta olisihan se kiva, että edes polun saisi talon ympäri tehtyä. Viikon ajaksi heitettiin jo ajatus tuosta tontista romukoppaan ja käytiin katselemassa muitakin vaihtoehtoja, mutta aina palattiin sen ensimmäisen vaihtoehdon pariin. Lopulta sovittiin välittäjän kanssa treffit tontille, vaikkei siihen edes olisi varaa.

Ja se oli i-ha-na tontti! Kallion laella koko alueen aurinkoisimmalla paikalla rinnetontti rajoittuen suojeltuun metsäalueeseen ja sen takalaidalla oli ikivanha, iki-ihana kiviaita. Siinä sitten seisoa törötettiin kallion laella ystäväni kanssa ja totesin, että "täällä ihan haisee mun tontille". Näin me naiset tontteja ostellaan. Hajun perusteella. Ja samaan aikaan toisaalla louhintaurakoitsija hykertelee dollarinkuvat silmissään ja taputtelee pieniä karvaisia käsiään.

kaunis kivimuuri
Aivan hurmaava kivimuuri, eikö?


Aurinkoinen kalliotontti
Tontti, kuvattu kesällä 2013. 


Meidän on vaan saatava siivu tuosta paikasta. Tähän ei nyt vaan voi lisätä, että hinnalla millä hyvänsä. Mutta hinnalla, sopivalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti