perjantai 26. kesäkuuta 2015

Listamunaus ja pari muutakin raksaduunia

Rouvan ensimmäinen raksaviikko on jo puolivälissä (aloitin siis reippaana tiistaina ja raksaviikot on meillä 7 päivän mittaisia) ja hengissä vielä ollaan! Toisena aamuna konttorirottaa kolotti ihan joka paikasta, mutta sen jälkeen tunnelmat on olleet nousujohteisia.

Kaksi Savua, eka rouvan eka raksaviikko





Kaksi Savua, eka rouvan eka raksaviikko

Kunnes... tänään iski paha raksamurjotus, kun perfektionistirouva mittaili ikkunoiden höyrysulkumuovia peittävät listat (joo, niitä listoja näköjään nyt tunkee vähän sieltä ja täältä esiin, vaikkei pitänyt!) väärään mittaan 7 senttiä liian lyhyiksi ja tietenkin kertalaakista moneen ikkunaan samalla. On se kumma, että omassa duunissaan sitä laskee miljoonat jos toisetkin täsmäämään riveilleen, mutta ei yhtä penteleen ikkunalistaa osaa mitata ja sahata mittaansa.

Iskin hanskat tiskiin ja lähdin ostamaan pallogrilliä. Huomenna pidetään ekat makkaranpaistajaiset koko raksaremmin kesken ja samalla toivottavasti vähän siivotaan pihaakin.

Ekan raksaviikkoni aikana olen todennäköisesti tullut legendaksi lähi-Starkissa. Olen pyörinyt siellä jo aika monta kertaa hyllyjen välissä piinaamassa (joskin erittäin ystävällisiä ja palvelualttiita) myyjiä ihmeellisillä ostoslistoillani. Omasta mielestäni siis. Myyjät kyllä tiesivät heti, että mikä on pöllönsilmä. Itse olin lähinnä suuntaamassa Korkeasaareen. 

Viimeisimpänä touhusin listahyllyjen luona ja totesin, että 3,3 metrisen peitelistat ei mahdu autoon. Eikun listakasa kainaloon ja myyjää etsimään. Nämä pitää pilkkoa. Kolmen metrin listat ei ole kauhean kätevät kun niiden kanssa pyörii ympyrää rautakaupan hyllyjen välissä ja ehdin ne aika monta kertaa rämäyttää lattialle ja hyllyjen kulmiin, kun avulias myyjä ilmestyi kauhu naamallaan apuun. Ja kas, listat hoituivat mittaansa ja sain pelattua autotetristä ja raahattua ne tontille. Vain leikelläkseni ne väärän mittaisiksi. Huoh! 

Kevyesti epäilyttää makuuhuoneiden laminaatin asennus, joka allekirjoittaneella on työlistalla seuraavaksi. Mihinkähän mittaan mahdan ne saada pätkittyä? Testailin jo tänään miltä valittu laminaatti (Quick Stepin Havanna Oak Natural) näyttäisi lattialla. Kuvassa pilkistää myös pistorasia. Sähkömiehet saivat tänään alakerran "kalustettua" eli katoissa on lamput ja palovaroittimet ja seinissä valopainikkeet, lattialämppäreiden ohjausyksiköt ja pistorasiat. 

Kaksi Savua - Quick Step laminaatti Havanna Oak Natural


Samaan aikaan toisaalla, jotkut itseäni vähän kätevämmät, eli lähinnä herra Punainen on saanut aikaiseksi etuovelle johtavat portaat (huomatkaa söpö sydän!), kodinhoitohuoneen vesieristyksen ja aika monta muutakin yksityiskohtaa. 

Kaksi Savua - betoniportaat

Kaksi Savua - kodinhoitohuoneen vedeneristys

Ai niin, jatkoinhan minä itse myös maalanrinuraani, joka oli kyllä kunniakkaampi kuin listoittajan urani, ja tytär sai toivomansa värisen tehosteseinän. Onneksi väri ei ollut pinkki/turkoosi/keltainen/oranssi tai joku muu shokkiväri, joita matkan varrella on väläytelty. Harkinta-aika on muuttanut tahtotilan vaaleaan beessin ja ruskean sekoitukseen. Ihan kaunis väri. 

Kaksi Savua - tehosteseinä





Torstai oli myös siivouspäivä, niin kuin kuuluu ja tönö siivottiin siihen kuntoon, että maanantaina hommiin saapuvat laattamiehet voivat aloittaa hommansa saman tien. 

Kaksi Savua - yläkerta


12-v tytär on ollut läpi kevään todella nihkeää raksatyövoimaa ja sama tendenssi tuntuu jatkuvan. Häntä nippa nappa kiinnostaa mitä omaan huoneeseen tulee, mutta muuten ei kyllä raksahommat napostele. Tänään käytin uhkailu-kiristys-lahjonta-katteettomat lupaukset -menetelmää ja hoopotin lapsen tontille kiviä keräämään (rivinteerin materiaaliksi). Ja heti kun silmä vältti. Siellä se sometti. Nuoriso! Ja ei, tuo iso kiviläjä ei ole siinä hänen jäljiltään. 

Kaksi Savua - sometus



3 kommenttia:

 1. Tuleeko ulkorappuihin laatoitus tai muu pinnoitus? Vai jääkö sydän näkyville? Mielestäni ihan hieno oivallus! Toki talossa pitää olla jokin signeeraus (itsekin vähän taiteilin ulkorappujen betonia viime kesänä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mika, kyllä nuo portaat joskus vielä päällystetään. Todennäköisesti jollain matalalla laatalla. Mutta epäilen, että se ei ihan heti tapahdu, joten sydämet saa olla näkyvissä hyvän tovin :)

   Poista
 2. Hienosti etenee ja kyllähän sitä raksatessa aina sattuu. Onneksi ei kuitenkaan mitään peruuttamatonta. Ja tuosta laminaatista täytyy sanoa, että se menee kuule maalarinurakan jälkeen kuin heittämällä vaan. Edellisessä kodissamme asensin laminaattia ja se oli vähän niinkuin palapeliä olisi koonnut. Yllättävän helppoa ja kivaa siis :) (toki niitä vaikeitakin palapelejä taitaa löytyä)

  VastaaPoista