torstai 4. joulukuuta 2014

Takkatakinkääntäjät

Ajoissa erilaisten talon hankintojen valintojen aloittaminen on varmasti järkevää, ettei lopussa iske hillitön kiire ja paniikki, mutta on sillä kääntöpuolensakin. Mitä pitempään niitä valintoja pohtii ja pähkii, niin sitä useamman kerran ehtii mielensä muuttaa ja takkinsa kääntää kertakaikkisesti vuorit päällepäin.

Näin on nyt käynyt takkojen osalta sekä Sinisessä että Punaisessa talossa. Vielä loppukesästä visio oli aivan kirkas, että takka on iso, perinteinen ja musta tai harmaa. Siitä postaus löytyy täältä. No, nyt vettä ei ole virrannut kuin pari kuukautta ja takkatakit on käännetty ihan täysin. Varaavista, isoista ja tummista takoista on mieli muuttunut kevyisiin, vaaleisiin sisustustakkoihin.

Taloihimme tulee kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys, joten varsinaisesti varaavaa takkaa emme tarvitse. Olohuoneiden tilankäytön kirkastuttua on myös kirkastunut ajatus siitä, että takka voisi olla hyvinkin siro ja viedä mahdollisimman vähän tilaa.

Talo Sinisessä takka tulee keskelle olohuonetta ikkunan eteen.


Talo Punaisessa takka tulee olohuoneen ja keittiön väliin seinustalle. Tuo valkoinen möhkäle tuossa vasemmalla parvekkeen ovien edessä. 3D-kuvissa unohtui laittaa valot päälle, joten sisällä on vähän hämärää :), mutta saatte kuvan kuitenkin.

Tällä hetkellä takkapohdinnoissa kärkikahinoista löytyy tämän tyyppisiä takkoja:

Kaikkia näitä yhdistää siro muotoilu, matalahko koko ja suuri tuliluukku. Kärkikahoissa pyöri myös Nordpeisin Ronda 160, mutta livenä sen nähtyämme tiputimme senkin pois, sillä siitä tuli liikaa sellainen pönttöuuni-fiilis.

Tällä hetkellä talo Punaisen suosikki on Contura 35 ja talo Sinisen Jotul fs 91. Molemmat ovat noin 160 cm korkeita ja 50-60 cm leveitä takkoja. Molemmat varaavat ja luovuttavat lämpöä jonkin verran, mutta eivät varsinaisesti ole lämmitykseen tarkoittuja takkoja. Jotul on valmistettu kevytbetonista ja siinä on käytetty lämpöä varaavaa oliviinihiekkaa. Conturaan taas saa powerstone-lämpömakasiinin, joka luovuttaa lämpöä. Tuossa kuvassa Rais Pilar on vielä kummittelemassa, mutta pudonnee pois kärkimitteöistä. Kaunis toki sekin ja sitä saa vaikka ja missä väreissä, jos nyt sattuu esimerkiksi lilan tai turkoosin takan haluamaan.

1 kommentti:

  1. Kivoja takkapohdintoja! Meillä on ollut vuosia visiona muurattu, kolmeen suuntaan näkyvä takka hissimekanismilla, mutta jostain syystä olen kerännyt motivaatiokuviini myös yhden Raisin kevyttakan, tarkemmin sanottuna tämän http://kauppa.sarokas.fi/tuotteet/takat_rais/rais_q_20_kevyttakka . Saa nähdä käännetäänkö mekin takki sitten kun päätöksien aika tulee :) Riippuu varmaan aika lailla juuri lämmitystavasta ja talon materiaalista, jotka ovat vieläkin siis avoinna :D

    VastaaPoista