sunnuntai 14. joulukuuta 2014

15 varvia harkkoa ja takka

Koiranilmoista huolimatta talot nousevat vinhaa vauhtia. Nyt harkkokerroksia on paria vailla alakerran korkeus eli 15. Varveista puhuvat raksaukot. Minä tietysti hihittelen, että ihan jotain muuta tuli sanasta mieleen kuin harkkokerros, mutta olkoot nyt näin ;)

Talo Punaisen kellarikerros

Talo Sinisen kellarikerros melkein valmiina

Talo Punaisen alakerta varaston ovesta kurkattuna. Lapsen huoneen ikkunat oikealla ja saunaneteisen oviaukko ja ikkunat tuolla vasemmalla.

Vuoden vaihteen aikaan monet hinnat nousevat ja saimme takasta Porvoon Unelmauuneilta niin hyvän tarjouksen hormeineen, piippuineen ja asennuksineen, että kävimme lyömässä kaupat lukkoon. Meille valikoitui nyt valkoinen Contura 35 kiertoilmatakka lasiluukulla. Siitä kerroinkin jo enemmän vähän aikaa sitten.

Contura 35 -takka
Kevyt Contura 35 kiertoilmatakka.

2 kommenttia:

 1. Talo Punaisen kellarikerroksen kuvassa on keskellä vasenta seinää noitten tiililadottujen harkkojen välissä osio, jonka rytmitys on erilainen (vertikaalinen pätkä), mikä se on?
  Kiertoilmatakka lämmittää ilmaa ihan heti sytyttämisen jälkeen, te ette tainneet varaavaa halutakaan. Hyvä, että saitte päätöksen aikaiseksi ennen hinnankorotuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, se vertikaalinen parin harkon levyinen osa on siinä kohtaa erityisluja maapaineen vuoksi. Sen eteen tulee paljon täyttömaata. Ja se näyttää erilaiselta siksi, että siinä on käytetty valuharkkoa (muualla on eristeharkkoa) ja valettu koko korkeudeltaan ja raudoitettu sekä pysty että vaakasuunnassa. Muualla on raudoitettu vaan vaakaan.

   Varaavaa takkaa ei tosiaan tarvita kun meillä on kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Ihanaa, että jotain asioita saa lyötyä lukkoon!

   Poista