keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

3D-hurahdus

Nyt on yöt valvottu Googlen 3D-ohjelman äärellä! Mitäpä sitä tuleva talonrakentaja... öö, rakennuttaja, tekisi kesälomallaan, kun tontillakaan ei vielä pääse riehumaan.

SketchUp-nimisellä ilmaisohjelmistolla pystyy näköjään suht pienellä opetteluvaivalla tutustumaan tulevan mökkinsä sisätiloihin realistisemmasta näkökulmasta. Nyt talo Punaisessa on jo makuuhuonetta suurennettu ja vessanpöntön paikkaa siirrelty sen perusteella miltä se 3D-kyhäilyissämme näyttää.

Tässä pikku maistiainen talo Punaisen alakerran "peräosasta", josta löytyy kylpytilat, kodinhoito, työhuone ja wc. Tuo tyhjä huone etualalla on makuuhuoneen (jota tässä ei siis ole piirrettynä) kyljessä oleva vaatehuone.

wc, kodinhoitohuone, sauna, kylpyhuone

3D:stä pystyy helpommin hahmottamaan esim. makuuhuoneen tai wc-tilojen koon. En ainakaan itse osaa pelkän neliö- tai seinämitan perusteella vielä kuvittelemaan, että mahtuuko se 80 senttinen allaskaappi ja jos mahtuu, niin kuinka ahdasta siitä sitten tulee tai ei tule. Tästä sen näkee jo ihan eri tavalla, etta mahtuu mahtuu... Ohjelmiston syövereistä löytyy paljon valmiita kalusteita mittoineen, joita asetella tuonne huoneisiin ja mm. Ikean kalusteet on siellä hyvin edustettuina. Niistä saa vähän tuttua fiilistä vaikkei niitä huusholliinsa hommaisikaan.

wc, 3D

Löytyipä sieltä kuvapankista Jacobsenin munatuolikin ja se mahtuu tuonne työhuoneen nurkkaan näppärästi. Ei meillä sellaista oikeasti ole... eikä tämän taloprojektin laskujen jälkeen ihan heti tulekaan!

varasto, kodinhoitohuone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti