lauantai 11. huhtikuuta 2015

Raksarouvat tallinnassa: väliovia ja kivilaattoja

Raksarouvat Sininen ja Punainen ryyditettynä kolmannella samassa raksavaiheessa olevalla sukulaisdaamilla suihkasivat eilen lahden yli Tallinnaan tutkistelemaan ensisijaisesti sisäovia, mutta muitakin raksatarvikkeita oli tarkoitus aikataulun puitteissa käydä katselemassa.

On aikoihin eletty, kun naisten Tallinnan reissulla ei syödä, hädintuskin kolaa juodaan ja painetaan tukka tötteröllä moottoritietä rautakaupasta toiseen.

Kaksi Savua matkusti Tallinnaan


Matkan varsinainen tarkoitus oli käydä Haapsalun Uksetehaan Tallinnan myymälässä katsomassa livenä väliovia. Olimme pyytäneet heiltä jo tarjouksen sähköpostitse ja hintapuoli näytti erittäin hyvältä. Emme kuitenkaan hirvinneet lähteä monen tonnin ovipottia hommaamaan näkemättä niitä ensin. Showroom löytyikin helposti alle 10 minuutin automatkan päästä satamasta ja pääsimme hipelöimään ovia rauhassa. Ja voi kuinka kauniita ne olivatkaan! Palvelu pelasi ja kävimme vielä Reinin, myymälän päällikön kanssa tarpeet ja tilauksen läpi.

Haapsalu Uksetehas väliovet Tallinnasta

Haapsalu Uksetehas huultamattomat listattomat väliovet


Samalla pääsimme myös valitsemaan ovenkahvat ja wc-ovien lukot. Niitä on myymälässä paljonkin, mutta nettisivuilla niitä ei esitellä. Karmi- ja kynnysvaihtoehdotkin tuli käytyä läpi ja nyt ymmärrän mitä ne kaikki kummallisuudet, joita reilu kuukausi sitten jo blogissa äimistelin ovat.

Haapsalu Uksetehas ovenkahvat ovenpainikkeet


Erityisen hieno oli piilotiiviste (vai mikä lie sen oikea nimi onkaan) oven alahelmaan. Jos oven haluaa tiiviinä, mutta ilman jalkalistaa voi siihen asentaa alahelmaan oven sisään systeemin, joka työntää kumisen helman alas kun ovi suljetaan ja vetää sen ylös kun ovi avataan. Magic!

Ja mikä hienointa, on kaikki ovimallit saatavissa huultamattomina eli niin, että ovi uppoaa kokonaan karmin sisään. Oviin saa myös piilosaranat, jolloin oven pinta on täysin sileä ja seinän tasossa. Kaikista ovimalleista saa myös liukuovet jos sellaisia tarvitsee samassa ovikuosissa.

Itse olin päätökseni ovista jo tehnyt ja vahvistan tilauksen Reinin lähetettyä päivitetyn tarjouksen. Rouva Sininen meni sen sijaan päästään pyörälle ja jo kerran valkoiset ovet valittuaan jäi pyörimään tammiviiluovin ihmeelliseen maailmaan. Naapurissa siis tarvitaan vielä aikalisä ovimallien kanssa. Sukulaisraksadaami sen sijaan vasta nyt tällä käynnillä lämpeni Haapsalun oville ja on taas puolestaan innostunut mustaksi maalatuista ovista ja niitäkin sieltä saa, joten jokaiselle löytyi jotakin.

Oviliikkeen jälkeen käänsimme auton nokan kohti rautakauppoja ja toiveena oli löytää mm. mosaiikkilaattoja edullisesti. Kaikkea ja vähän päälle tuntui Suomen hintoja huokeammalla löytyvän, mutta valikoima on niin laaja ja ilman kunnollista ostoslistaa sitä vaan pyörii hyrränä ympyrää eikä osaa mitään ostaa.
Mukaan tarttui kuitenkin 6 neliötä luonnonkivimosaiikkilaattaa talo Punaisen wc:n ja kylpyhuoneen lattiaan. Suomessa hintaan 81 euroa/neliö, Tallinnassa 35 euroa/neliö, muutama rulla tapettia, sukulaisraksadaamille 2 Franken teräsallasta hintaan 20 euroa ja itselleni naisen käteen sopiva söpö ruuvinväännin. Sellaista varmasti naisihminen jossain vaiheessa raksailussa tarvitsee. Täysi heräteostos siis. Mutta kun halvalla sai... sanoi Sulo Vilenkin.
Ovet tuli siis valittua, tai ainakin päätös tehtyä, että Haapsalun tehtaalta ne tulevat ja todettua, että tarvikkeissa kyllä säästäisi pitkän pennin Virosta haettuna, mutta se vaatii täsmäiskun kunnon ostoslistan kanssa. Kaihertamaan jäivät mm. nämä led-ulkovalopollarit, alle 30 euroa kappale. Meidän yhteiselle pihatielle kun sellaisia tarvittaisiin pitkälti toistakymmentä kappaletta. Ehkä vielä palaamme rikospaikalle...Kotimatkalla Tallinkin ala cartessa oli yllättävän erinomainen ruoka, tai sitten olimme vain sudennälkäisiä ja keli kruunasi tuloksekkaan raksarouvapäivän.Ainiin, käytiin me tietenkin Super Alkossa hakemassa raksajuomaa, mutta se lienee sanomattakin selvää :)

19 kommenttia:

 1. Eli teiltä irtoaisi suositus remppahankintareissun tekemiseksi Viroon? Mietin, että olisiko Tampereelta vielä pointtia lähteä ajelemaan. Toki laivat on halpoja, kun kärkkyy sopivan tarjouksen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Mutta suosittelen vahvasti, että mukana on selkeä ostoslista ja vertailuhinnat kotimaasta. Muuten mukaan ei jää mitään :) Ja nuo laivareissut ei paljon lompakkoa kevennä. Meillä oli kolme naista ja auto ja hintaa rapiat 100 euroa yhteensä. Ihan listahinnalla, ei mitään alennuskuponkeja.

   Poista
 2. Onhan noissa Tallinnan reissuissa hinnan lisäksi vielä sellainenkin pointti, että jos etsii mm. tapetteja, kivilaattoja, koristelaattoja, väliovia, valaisimia, verhoja yms. niin hintaerot tosiaan voi olla aika huimat Suomeen verrattuna (laatat tosin painaa, että niitä ei välttämättä kovin paljon pysty tuomaan), mutta hinnan lisäksi toinen erottava tekijä on valikoima. Eli reissuillansa voi joskus törmätä johonkin sellaiseenkin, joka omaa silmää miellyttää - ja jollaiseen ei ole Suomessa koskaan törmännyt.

  Ja kun itse itselleen rakentaa, niin kyllähän se aina mukavalta tuntuu, jos lopputulos on hieno. Erityisesti tuolla Bauhoffissa suosittelisin silmäilemään mm. kylppärin peilejä, yläkaapistoja ja lavuaarikaapistoja. Meille ainakin löytyi sopuhintaan tosi upeat mallistot sieltä. Bauhoffissa (ainakin Tartossa oli - sama kai muuallakin) vielä se oma asiakaskorttijärjestelmä, joka ei maksa mitään (Meistriklubi kaart), ja lisäksi yli 650€ hintaisista kertaostokset saa maksaa yritysmyynnin puolelle, jolloin hyllynreunahinnoista tippuu heti noin 20% pois. Tässä Bauhof asiointia joskus aikoinaan meidän raksailuun liittyen: http://talo-rautio.talopaketti.fi/2014/05/02/rakennustarvikeostoksilla-eestissa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikalle näin jälkikäteen iso kiitos - juuri sinun blogia kahlasin kun tätä Marikan kattavasti kuvaamaa shoppailumaratoonin reittiä suunnittelin :) Bauhofin lisäksi käväistiin myös K-Raudassa ja Ehituse ABCssä, mutta Bauhofissa sykähdytti juuri mitä mainitset: valikoima. Erityisesti tapettien kuosit olivat Jotain Ihan Erilaista, ja sinne otan itse vielä revanssin. Ja täytyyhän ne Ehitusesta tilatut laatat käydä hakemassa :)

   Poista
  2. Bauhoffin kortti, jonka sai infotiskiltä, maksoi 3 euroa, mutta sillä sai sitten tarjoushinnoilla, jotka oli tuotteesta riippuen sitten enemmän tai vähemmän alessa.

   Poista
 3. Kiitos tästä! Uksetehas on mullakin linkkilistaan tallennettuna ja tarkoitus on heiltä aikanaan tarjous pyytää. Kiva kuulla, että laatu, palvelu ja hinta on kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Olin iloinen ja yllättynyt, että ovet tosiaan olivat sitä, mitä olin kuvitellutkin.

   Poista
 4. Vautsi, ompas teillä ollut matka! Minulla myös kiinostaisi tilata virosta. osaatko sanoa sisä-ovien hintaa, onko monta kymmentä prosenttia halvempaa kuin suomesta?
  Oulusta on turhan pitkä matka lähteä ovia hakemaan, olivatko ovet sellaisia kun mitä olit kuvista nähnyt, tai tuliko yllätyksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan tarkkoja prosenttilaskelmia tehnyt, mutta täältä näkee suuntaa antavasti hintaluokkaa: http://www.uksetehas.ee/files/hinnakiri-fin.pdf Noista hinnoista voi laskea vielä jonkun 5 % pois siihen lopulliseen tarjoukseen. Ja lopullinen hintahan ja ero Suomen hintoihin toki sitten riippuu valittavasta ovesta. Ihan perus valkoinen laakaovi karmeineen saranoineen tuolta Virosta maksaa sen 100 euroa. Suomessa lienee halvimmillaan muutaman kympin enemmän.

   Ovet olivat ihan sitä mitä kuvissa näkyi ja erityisesti nuo erikoisemmat ovet, puuviiluovet yms. olivat todella laadukkaan näköisiä ja oloisia.

   Ja itselle erittäin erittäin iso plussa on tuo huultamattomuus eli ovet uppoavat karmeihin kokonaan. Toisin kuin kotimaisissa ovissa. Ovet saa myös huullettuina tuolta Virosta. Ihan kuin itse haluaa :)

   Poista
  2. Kiitos näistä!
   Minäpäs pyydän tarjousta. Tämä oli todella hyödyllinen ja arvokas postaus :)

   Poista
 5. Hahaa, Tallinnareissutkin saavat raksaillessa ihan uuden vivahteen, kova menohan teillä kuitenkin oli :D

  Meiltä,puuttuu vielä pari väliliukuovea...pitäisi olla lasisia ja hinta Suomessa aika huikea. Pitääpä vielä uudestaan tutustua Viron tarjontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaapa tuo Uksetehas. Heiltä saa lasiliukuoviakin eikä hinta ole mahdoton.

   Poista
 6. Hellou kahden savun väki! Kuinkas tuolla uksetehaalla kommunikointi sujuu; rääkiikö he soomi keelt vai täytyykö oikein lontoota puhua?

  VastaaPoista
 7. Menikö teillä ovitoimitus hyvin? Ilmeisesti toimitettuna tulivat? Kehtaatko kertoa paljonko toimitus maksoi ja oliko siinä mitään ongelmia? Miten pitkä toimitusaika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   ovet tulivat viime viikolla ja niitä on asenneltu viikonlopun yli. Hyvät olivat ja sitä, mitä tilattiin. Yhdessä karmissa oli kolhu ja siitä täytyy reklamoida. Muuten juuri sitä, mitä tilattiinkin. Toimitusaika oli kesälomien vuoksi (ja kun tuotteet tehdään tilauksesta) aika pitkä eli 8 viikkoa. Onneks oltiin ajoissa liikkeellä. Toimitus maksoi hurjat 150 €.

   Poista
  2. Kiitos. Nyt kun uksetehdas vaan viitsisi edes antaa tarjousta niin pääsisi asiaa harkitsemaan edes. Tai ylipäänsä näistä väliovista voisi kuka vaan lähirautakaupan lisäksi antaa tarjousta...

   Poista
  3. Ne on vähän hittaita siellä. Kysele perään, kyllä sieltä sitten lopulta vastataan. Minä jouduin aikalailla kissojen ja koirien kanssa välillä metsästämään.

   Poista
 8. Moi,
  Itseäni kiinnostaa kanssa kovasti tuo Tallinnan sisustustavarara. Onkohan teillä kellään kokemuksia keittiö, sekä kaappitoimittajista sieltä suunnalta?

  VastaaPoista