sunnuntai 23. elokuuta 2015

Hikeä pukkaa, muuttosiivous

Vihdoin! Myös talo Punaisen puolella ollaan viittä vaille muuttovalmiita. Viime marraskuussa viikolla 48 pidettiin aloituskokous ja nyt, 39 viikkoa myöhemmin on talo hyvinkin pian muuttokunnossa. Uskomattoman nopeasti aika lopulta sitten kuitenkin kului, vaikka jossain välissä tuntuikin niin kuin etanan selässä ratsastettaisiin. Huomenna meillä on LVI-tarkastus ja torstaina muuttotarkastus, jonka jälkeen alkaa (toivottavasti) riivattu romujen rahtaaminen. Ensi viikonloppuna nukutaan jo itse tehdyn katon alla!

Tänä viikonloppuna herra Punainen on tehnyt loppuviilaushommia eli kiinnittänyt väliovien karmeihin listoja, väkerrellyt ovenkahvat paikoilleen, ampunut loppuja jalkalistoja (yäk, listoja) nurkkapaikkoihin ja porannut pyyhekoukkuja ja wc-paperitelineitä vessoihin ja kylppäreihin.

Keskeneräiseksi ja muuton jälkeen tehtäväksi jää sisäportaiden viimeistelyt ja saunan löylyhuoneen tekeminen. Saunan seinäpaneelit tulevat Malerilta ja me ollaan heidän uusien vaneripaneleiden referenssikohteena. Panelit tulevat vasta ensi viikolla ja löylyhuone päästään tekemään vasta seuraavalla viikolla. Kerron siitä projektista lisää jahka on jotain näytettävää. Eteisestä puuttuu vielä peililiukuovet. Ne toimitetaan sopivasti ensi perjantaina muuttohässäkän keskelle.

Ja tietysti ulkohommat on vielä aika vaiheessa... meidän talo rapattiin jo viime viikolla (siitä eri postaus pian) ja talo Sininen rapataan ensi ja seuraavan viikon aikana. Herra Punainen roikkui loppuviikosta rappaustelineillä ja maalasi kattotuolien päät räystäslautojen värisiksi. Räystäslaudat tulivat valmiiksi maalattuina ruskeaksi. Ulkotöiden listalla muuton jälkeen on mm. parvekkeen lattia ja kaiteet, autokatoksen julkisivuverhoilu eli panelointi ja seinien puurimoitus, sisäänkäynnin puurimakaide ja betonilla olevien portaiden ja kuistin pinnoitus... jollain...ja tietysti terassit ja muut pihatyöt. Eli ei tässä vielä voida selälleen heittäytyä, mutta voiton puolella. Tukevasti!

Viikonloppuna sain äitini avuksi ja siivosimme ja puunasimme talon katosta latttiaan. Ikkunatkin saatiin pestyä kätevästi myös ulkopuolelta rappaustelineiltä. Lattiat suojattiin jo muuttoa varten ja vähän olen jo varaslähtöä ottanut ja muuttanut suurimman osan keittiön kaappien sisuksista sekä liinavaatteet auton takapenkillä viime viikkojen aikana. Tässä vähän tunnelmia 4 päivää ennen muuttoa:

Eteisaula ovelle päin. Tuo pikkuikkuna eteisestä keittiöön, tuossa väliseinässä, on vielä viimeistelemättä. En ole päättänyt miten se huolitellaan. Kenties samalla parketilla, jota on olohuoneessa... 
Näkymä eteisen ovelta aulaan ja portaisiin. 

Tuohon oikealle tulee vielä peililiukuovet, joista oikean puoleisen oven taakse jää vaatenaulakot ja vasemman oven avattuaan pääsee tuon oviaukon läpi eteisvarastoon. Sieltä taas ovesta (joka tuossa pilkottaa) kylpuhuoneeseen ja sieltä makuuhuoneeseen. 

Takkakin on jo purettu paketista ja odottaa syksyn pimeitä iltoja. 

Olohuoneen ikkunoiden väleistä puuttuu peitelistat. Pikkuvikoja. 

Ikkunat pesty ja nyt näkyy jo ulkoskin. Olohuoneen ikkunoihin ei tullut sälekaihtimia, joten mietinnässä on, että millaiset verhot tuonne tulisi. Tällä hetkellä eniten kiinnostaisi lamelliverhot. Mutta onko ne vähän liian toimistoa?

Alakerrassa kodinhoitohuoneesta löytyy kuvatapettiseinä, josta itselleni tuli "Comfort-fiilis" eli sellainen raikas merituulen tunne. Kuin puhtaat pyykit. Ei se mätäneva kaislanhaju, joka täällä Helsingin rannoilla jossain leijuu ;) Kuvassa myös varaslähtöni eli liinavaatesäkkejä.

Kuvassa pilkottaa myös pyykkikuilu, joka vielä koteloidaan piiloon. Tuota ilmastointiputkesta McGyver-tyyliin paskarreltua systeemiä pitkin pyykit tupsahtavat yläkerran eteisvaraston komerosta tuohon pyykkikaappiin omaan pussiinsa odottamaan reipasta pyykkäriä. Mistähän sellainen vielä löydettäisiin?

Kodinhoitohuone toiseen suuntaan. Kuvassa myös näkyvissä pikku asennusmoka. Eli yläkaapit asennettiin samaan asennuskiskoon tuon pystykaapin kanssa ja nyt ne on aika todella korkealla itseni kaltaiselle 160 senttiä sukat jalassa -hukkapätkälle. Laskeutunevat sieltä alaspäin jahka pahin muuttomylläkkä on ohi. Kodinhoitohuone ei ole suuren suuri, mutta ajaa asiansa ja on, niin kuin erityisesti halusin, oma huoneensa. Kaukana kaikesta muusta!

Alakerran pikku-WC. Täältä puuttuu vielä valopeili, seinäkaappi ja kenties tuosta allaskalusteesta tuonne wc:n kotelointiin jatkuva taso. Se on vielä mietinnässä. 

Alakerran porrasaula, josta muotoutunee toinen tv-tila. Olen miettinyt, että tuo portaiden alus täytettäisiin mittoihin tehdyillä hyllyillä ihan täyteen ja sinne laitettaisiin tämän huushollin hirveä määrä kirjoja. Tajutiin nimittäin, että meillä ei ole mitään paikkaa kirjahyllylle, vaikka meillä on hirveästi kirjoja. Mitä mieltä olette?  Jos tuon koko alustan ja vielä oven päällisenkin täyttäisi kirjahyllyköillä. Takoitan sellaista ihan simppeliä "Elfa-tyyliä". Sopivan värisiä puulankkuja L-kiinnikkeillä tai muilla hyllykiinnikkeillä seiniin. 

Saunan pukuhuone. Tästä tulee lempparitilani! Tuohon ikkunoiden eteen tulee 2 valkoista tuolia ja tuonne oikealle nurkan taakse tulee... tadadadadaaaa:

Sinne tulee tämä kaunokainen! SMEGin baarijääkaappi. Olen NIIN haaveillut tästä ja nyt se on täällä ja kohta tuolla pukkarin nurkassa. Olen niin happy!
Pukuhuoneen seiniin laitettiin Siparilan KOO-paneelia. Kerron niistä myöhemmin lisää. Viheliäiset asentaa, laatu ihan luokatonta hintaan nähden eikä Siparilaakaan reklamaatiot kiinnostaneet. Siellä ne kuitenkin nyt ovat. Saunaan mennään tuosta vasemmalta ja siitä puuttuu vielä ovi, joka tulee samalla löylyhuoneen lasien kanssa. 


Portaat päällystettiin samalla Saima Lumi -parketilla, jota on olohuoneessa ja sehän vasta olikin askartelua. Porrasnokat teetettiin erikseen parkettiliikkeessä, jotta saatiin mahdollisimman saman väriset. Talossa on kuitenkin niin pirun kierot seinät, että portaiden ja seinän väliin jää osassa portaita inhottavia rakoja. Niiden täyttämisen taktiikka on vielä hyvinkin auki. Annetaan harmituksen laskeutua ja katsotaan mitä niille voi tehdä. Muuten portaat on kyllä tosi hyvät näin. Valkoinen metallinen pinnakaide on tilattu porraskäytävän alakerran osuuteen ja sen saapumista ennen muuttotarkastusta nyt jännitetään. 
Tyttären huone alakerrassa on ollut valmis jo hyvän tovin. 

Täältäkin näköjään vielä paistaa höyrysulkumuovit ikkunoiden väleistä...

Yläkerran kylppäri venyteltynä panoraamaan. Oviaukoista puuttuvat vielä peitelistat ja seinästä valopeili. Taitavat jo olla asennettuina kun tätä kirjoitan. 

Allaskalusteet on Otsosonilta. Hanat Hans Grohelta. 
Suihkut on myös Hans Grohelta sekä yläkerran kylppärissä että alakerran saunakylppärissä. 
Yläkerran wc:stä puuttuu vielä pöntön koteloinnin yläpuolelta seinäpaneelit. Ne on Mahlerin uusia struktuuripaneeleja ja saapunevat loppuviikosta. Täältä puuttuu vielä myös pronssireunainen peili ja katosta kristallikruunu. Tästä tulee se "vähän lähti lapasesta" -bling bling -wc. 
Ja muuttosiivouksen keskellä kuoletettiin jälleen raksagrillin kustannuksia ja popsittiin proteiinia, jotta jaksetaan siivota. Nam! Syöntitalkoisiin osallistuivat myös Siniset naapurit, jotka jo asustelevat naapuritalossa. Kyl3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Pian pääsette muuttamaan, hienoa!! :D

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva nähdä paljon kuvia jo lähes valmiista nurkista :)

    VastaaPoista
  3. Vau! Ihana päästä näkemään teidän kotia! Äkkiä se tuli, vastahan te aloititte :)

    VastaaPoista