keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Talo Sinisellä muuttolupa

Tänään, 39 viikkoa rakennusluvan saamisesta ja 37 viikkoa eli noin 10 kuukautta anturoiden valamisesta talo Sinisellä on muuttolupa ja huomenna aamulla kurvaa muuttoautot pihaan. Vuosi sitten tähän aikaan ihmettelimme juuri ostettua tonttia ja odottelimme purkulupaa sillä olleelle saunarakennukselle. Valmiit talot tuntuivat todella kaukaisilta ajatuksilta. Niin se aika sitten vaan hujahti, itse asiassa todella nopeasti ja tässä ollaan. Ensimmäiseen muutetaan sisään. Meillä Punaisen puolella aikataulu on muuttaa elokuun aikana.

Valmistahan ei tietenkään vielä ole ja raksailu jatkuu ihan samalla vauhdilla kuin tähänkin asti, mutta tarpeeksi valmista, että muuttaa voi.

Takapihaltapäin tänään näytti tältä. Talojen värikin muuttuu pikapuoliin, rappaustelineet tuodaan tällä viikolla ja rappaustyöt alkavat ensi viikolla. Sen jälkeen päästään viimeistelemään parvekkeet ja tekemään terassit.

Kaksi Savua

Kaksi Savua


Katot on toki suoria, panoramakuva halusi tehdä niistä vähän taiteellisempia :)

Muuttoluvan saamisen jälkeen naapurissa hiljeni hetkeksi ja sniikkasin sisään ottamaan kuvia. Tässä muutama kuva miltä siellä tässä kohtaa projektia näyttää.

Yläkerran wc/suihkutila on musta-valkoinen. Takaseinässä Pukkilan aaltolaattaa ja lattioissa ABL:n Gemsiä.Vanhempien makuuhuoneessa, niin kuin koko yläkerrassa on iki-ihana Saima Lumi -parketti. Seinävalotkin ovat jo ehtineet asentaa seinään.Pikkuprinsessan huoneessa on ihan itse valittu kattolamppu. Aika prinsessamainen on.


Ruokailutilan kaiteina talo Sinisessä on lasikaiteet. Meillä Punaisen puolella ne oli muurattu ja valkoiset.Sinisen keittiö on peilikuva meidän keittiöstä ja pääväriltään valkoinen. Saarekkeen taso on tammea ja takaosan taso on viime vuoden asuntomessuilta bongattua itse valettua betonia. Se on tosi hieno livenä! Keittiö tuli Topi-Keittiöiltä.


Portaat Sinisessä pinnoitettiin mikrosementillä ja kaiteiksi valikoitui puiset pinnakaiteet. Näitä meilläkin kovasti pohdittiin ja melkein nyt harmittaa, että ei valittu näitä. Aika kivasti ne päästävät valoa läpi eikä ole raskaat, vaikka sitä alunperin epäilinkin.
Alakerrasta löytyy työhuone samasta kohtaa kun meillä tyttären huone. Koko alakerran lattia on Wikanderin korkkilaminaattia. Näkyy nyt huonosti. Täytyy vielä käydä uudelleen näpsimässä kuvia kun suojat on poistettu.Alakerran pikku-wc on pääväriltään valkoinen. Wc:n koteloinnin päälle tulee vielä ilmeisesti puutaso.Saunan pukuhuoneesta on ulkoskäynti ja sieltä pilkottaa tuo surullisen kuuluisa kivimuuri, josta projektin alkuvaiheessa on ollut puhetta. Sen siivoamisessa riittää talkoita vielä todella pitkään.Sauna jatkaa samaa musta-valkoista linjaa kuin muutkin märkätilat ja nurkasta löytyy rouva Sinisen ehdoton toive: kylpyamme.
Saunassa kiukaan takana myös ABL:n Gemsiä. Ja kiukaana IKI-kiukaan pilari.Kuvien räpsimisen jälkeen kurvasin perhe Sinisen nykyiseen ja huomenna entiseen kotiin auttamaan pakkaushommissa ja tätähän se tässä vaiheessa on!3 kommenttia:

 1. Wautsi! Hienoa. :) Onnea sinisille!!!

  VastaaPoista
 2. Hei,

  selasin vanhoja juttuja ja eikös jonnekin pitänyt tulla Saima Lumi kalanruotoladontana? Laitettiinko ja asensitteko itse vai joku muu? Entä lopputulos? Kiitollinen olen kaikista kommenteista kun itse sitä juuri harkitsemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   totta turiset. Piti tulla. Mutta sitten yllätyksenä meille tulikin, että kalanruotopilkottuun Saimaan pitää olla vähintään 100 neliötä (per ladontasuunta eli 200 neliötä yhteensä) tilattuna, että alkavat sitä valmistaa. Kun on tilaustavaraa. Ja kun sillä ladonnalla olisi tullut vain meidän taloon, niin eipä ollut tarvista moiselle määrälle. Piti nöyrtyä ihan tavalliseen ladontaan sitten :)

   Poista